lördag 17 januari 2015

St Maarten eller St Martin

Kryssningens tredje stopp var en ö som tillhör Frankrike och Nederländerna till hälften var. Vi ankrade i Philipsburg på den nederländska sidan.

Vi tog en taxi in till stan, men det visade sig vara helt onödigt. Promenaden från stan till båten på hemvägen var ca 10-15 minuter lång efter vattnet.

Vårt första mål för dagen var att hitta en optiker, då en apa hade haft sönder Niklas glasögon på St Kitts - japp, det är sant. Apan hade dessutom blöja, satt på en åsna som hade tomteluva och båda ägdes av en husse som var ytterst full och hög.Vid det här laget var Caesar sååå trött, efter jetlag och alldeles för många nya ställen på för kort tid. Vår plan var att ta en taxi till en fin strand, men efter att ha irrat omkring i stan i hetta i jakt efter en optiker, strejkade han lagom nära stranden som fanns inne i stan. Jag och Caesar gick dit och den visade sig dessutom vara riktigt fin, så vi hängde där resten av dagen.
Det var rekord i hamnen denna dag, med hela 5 kryssningsfartyg ankrade här! Vi var för det mesta själv i varje hamn förutom denna.Ön verkar vara mycket välmående och lokalbefolkningen såg stolta och välmående ut och ön såg dessutom mycket vacker ut, så det drog i turisttarmen att åka runt den, men vad gör man inte för en mer harmonisk son. Han stortrivdes denna dag kan jag säga!

Hit går det flyg från Europa flera gånger per vecka så jag kan lugnt tänka mig att återvända hit, då det verkar finnas mycket fint att se och göra, som mysiga stränder, laguner och den berömda stranden nära flygplatsen på den franska sidan där flygplanen flyger lågt över alla badande människor.

3 kommentarer:

  1. Oj ...härliga minnen .Just precis här var vi i december och dit vill jag absolut på nytt.Älskade denna ö ..men mycket blev osett pga av den korta hamntiden.Vi hann med att se Maho beach där planena flyger lågt..hur coolt som helst.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det var en klar favorit tillsammans med ö-nationen Dominika som vi också besökte på kryssningen. :)

      Radera