söndag 11 januari 2015

Jerez och Cadiz

Dagen efter vårt besök i Gibraltar vaknade vi upp på ett hotell i Jerez. Vi hade bokat det för det hade inomhuspool. Alla i familjen är ju vattendjur och älskar att simma och dyka. Poolen var stängd och det visade sig att vi hade otur här i Spanien. Av tre bokade hotellnätter med inomhuspool lyckades bara en uppfylla poollöftet. Där fick vi också nej först, men vi kom in i poolen morgon därefter ändå.


Vi styrde då kosan mot Cadiz, som vi hade fått för oss skulle vara en väldigt fin kuststad. Ryktet var helt sant. Det visade sig vara en riktig favorit hos hela familjen. Caesar gillade nog mest det faktum att han fick hoppa och leka med Sponge Bob.


Tant i morgonrock...en av flera Cadizbor som lyckades hitta in i min kamerarulle i morgonrock...


Dessa miner såg jag inte när jag fotade. Jag försöker alltid fota väldigt snabbt när det inkluderar okända människor, så de inte ska känna sig obekväma. Dessa hann se mig och man kan ju undra av deras blickar hur de fick händerna på sina torgvaror...


Vi andra älskade myllret av gränder, känslan av gammal fiskestad, folk som stod på balkongen och rökte i morgonrock och kikade ner på folklivet, bazaren, gågatorna och de vackra vindpinade byggnaderna, som svepte iväg oss några hundra år i fantasin.


Så attans charmigt...


Denna gång gubbe i morgonrock. :)Cadiz katedral, väldigt pampig, även om just när vi var där stod en ung gatumusikant och pinkade på fasaden under en rast, mindre charmigt.


Mysiga torg och gränder överallt. Vi ville inte åka härifrån.


En av många tapasbarer.


Hej då för denna gång Cadiz! Vi längtar redan tillbaka till dig...


Caesar leker staty mest överallt på denna resa. Han går omkring gapandes med händerna upp i luften, han är nämligen en gående staty så klart. Folk undrar lite vad han gör...

Cadiz var en mix av ruffiga arbetargränder och beläst förfining på en och samma gång. Vi kommer garanterat tillbaka hit och då i kombination med staden Tarifa som vi missade denna gång.

2 kommentarer:

  1. Intressant att hänga med på er resa! Får se om vi också kommer hit! :)

    SvaraRadera
  2. Ja, ni får ge Spanien en andra chans om det ordnar sig med gasen för er. :)

    SvaraRadera