onsdag 21 januari 2015

Kryssningens sista dag

Den sista kryssningsdagen spenderades på sjön till Caesars stora glädje. Han ville aldrig gå av båten typ, även om han efteråt ofta gillade det. Det blev nog lite mycket intryck för honom. Vi har ju varit i Spanien först över jul och åkt runt där med innan vi flög till Puerto Rico och blixtbokade kryssningen.

Redan på morgonen anade jag vad som komma skulle: extrem uppbokning av solstolarna och så blev det. Vi kände ingen stress, då vi är ute på långsemester. Amerikaner har ju sällan så mycket semester. Den vanliga reaktionen när vi berättade om att vi var ute på resande fot i 2.5 månader var: Wow, but how is that possible?!" Vi berättade om föräldraledighet, den långa semester vi har i Sverige och möjligheten att ta tjänstledigt.

Den här dagen var full med aktiviteter, allt från bingo, musikquizz, workshops, dans och tävlingar som denna: Sexiest man in the world. Ett tiotal män kämpade med att åma sig inför en jury på 5 kvinnor och hela båten skrek som en amerikans high school-film. Jag kände mig då väldigt svensk och ointresserad.


Match pågår.


Jag tror vi snart får skicka Caesar på Ipad-avgiftning. Han är helt hooked...


Han är inne i en rejäl låtsaslekperiod. Här är han en gråtande bebis och jag är visst mamman. Dags att trösta. :)


Sedan åkte vi vattenrutschkana. Klätterväggen i bakgrunden och minigolf och en bollplan ligger precis bredvid.


Vår urgulliga hyttvärdinna Kisnas allra sista handduksskapelse och Caesar kiknade av glädje även denna kväll!


En sista natt och sedan gick vi av båten och tog en taxi till Starbucks för att se om vi skulle boka in oss på ett hotell eller ett flyg till USA. Puerto Rico hade vi gärna sett mer av, men prisnivån på den ön är inte direkt plånboksvänlig och denna resa är lååång.

Istället hittade vi överraskande ett flyg efterföljande dag till Panama City...

2 kommentarer:

 1. Hur gamla får barnen vara, när man har föräldraledigt?
  Jag trodde att det var barnets första år, men er son ser äldre ut.
  Kan man spara tid på nåt vis?

  Ruth i Virginia

  SvaraRadera
 2. Hejsan, ja man får ett visst antal dagar & dessa kan man spara av & ta ut ända till barnet fyller 8 år om jag inte har fel.

  SvaraRadera