måndag 26 januari 2015

Det här med att känna sig väldigt svensk

Det har nog de flesta av oss som reser känt av titt som tätt. Vi svenskar behöver inte åka längre än till Norge för att tempot i samhället ska gå lite långsammare.


I länder utanför Europa kan jag ibland bli helt knäckt av ineffektiviteten och de krångliga organisationerna som ofta finns.

På bilden ovan ser ni bagagevagnen från färjan till Cozumel. Vi var tvungna att lämna in våra resväskor till bagagehanterarna när vi klev ombord. Med tanke på att färjan var full till högst en tiondel kändes det lite onödigt.

Dessutom lastade de en vagn full med alla väskor som fick stå och vänta tills alla gått av och därefter kördes vagnen och lösa väskor till området bakom den vita linjen, som innehöll ett splitternytt bagagevagn.


Gud, så onödigt och tidsödande. Varför inte sätta en svensk på varje sådan typ av optimeringsuppgift? Fast det är klart, då skulle nog halva jorden förlora jobbet och den andra delen bränna ut sig... :)

2 kommentarer:

  1. Känner igen det där... När vi rest i vissa länder har vi skojat om att "nu ska de ta tepaus igen". Sedan vet jag inte, det kanske är vi som är för stressade och för "effektiva"...? ;)

    SvaraRadera
  2. Det stämmer. Även det är en tanke som ofta poppar upp när jag är ute & reser. Vad är det vi alltid har så bråttom till? I Mexiko fick man alltid en liten trevlig nick när man möttes på trottoaren & en vänlig blick. Mindfulness-kurser behövdes inte där direkt...

    SvaraRadera