tisdag 13 januari 2015

Royal Carribbeans skepp Jewel of the seas

Förra lördagen steg vi på båten Jewel of the seas, en gigantisk nöjesanläggning i flytande form. Här blev vi bortskämda med hyttvärdinnor, trerätters middagar, biograf, shower på teatern varje kväll, Starbuckskaffe, klättevägg, minigolfbana, barnklubbar, ett stort gym och spa, en massa liveband, barer och klubbar och tre poolområden, ett för barn, ett för alla och ett för vuxna enbart.

Här i mitten var det ofta band, dans, tävlingar och små föreläsningar.Även sista dagen på sjön upptäckte vi ett oupptäckt kafé, så båten är stor även om det inte är ett av de nyaste och största. Många av de öar vi stannade vid såg ut som små miniatyrer bredvid den stora båten på 13 våningar.

Det stora poolområdet.


A lifesaver. Kaffe från Starbucks...


En glimt från barnpoolen med en liten vattenrutschkana.


Vi var bortskämda varje kväll med trerätters middagar, olika menyer varje dag. Det finns även en stor bufférestaurang för de som vill. Attans så mycket mat, tur att det fanns gym på båten...


Det var olika shower varje kväll. Här var det en Motownshow med gamla soullåtar. Både musikerna och sångarna höll väldigt hög kvalitet.


Varje kväll gjorde våt hyttvärdinna Kisna olika fina djur som Caesar bara älskade! Han var förväntansfull hela middagen kring vad hon skulle ha hittat på denna gång.


Den stora matsalen i Tides diningroom, där vi åt middag nästan varje kväll.


Åhå, en påfågel denna gång. Nyklippt lillkille är mycket nöjd.


Hej då båten!

Efter en veckas lyxigt kryssande kändes det som att vi fått nog. Det är ett väldigt bekvämt sätt att resa och ett sätt att uppleva Karibien light, med duttbesök här och där och sedan tillbaka till en pampered tillvaro på båten.

Vi hade sett fem olika öar i 5 olika länder och hade haft en dag på sjön. Efter det var vi alla rätt möra, så mycket intryck varje dag. Dessutom har jag ätit alldeles för mycket mat och drinkar av olika slag. Dags för ett lite renare liv återigen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar