fredag 23 januari 2015

Panamakanalen och vidare mot Mexiko

Ett måste när man är på en visit till Panama är ett besök till Panamakanalen. Miraflores är den sista slussen innan Panama City och där finns även ett besökscenter med ett museum och utsiktsbalkonger över kanalen. Vi hade tur som kom dit kl 14.30, nästan i exakt tid till dagens första slussning.


Det är ju verkligen ett fascinerande projekt! Vilken vision och vilket genomförande för så länge sedan. När jag och Nicke var i Patagonien i södra Chile för några år sedan kunde man verkligen se att den södra spetsen varit en välbärgad hub för alla fartyg som passerade där. Vilken omställning för den delen av världen när Panamakanalen byggdes.

En liten och stor kille tyckte detta var mycket spännande att titta på.


...och där kom den!


Suddig kvällsvy från vårt hotell nr 2. Panama City kallas Sydamerikas Miami, pga dess många skyskrapor. Scrolla ner här i inlägget för en skyline-bild.


Den härliga takpoolen dagtid användes flitigt, då det var väldigt hett i Panama City de dagar vi var där.


Vår fina taxichaufför Eric körde oss runt till Panamas olika attraktioner för 10 USD per timme. Här tog han oss upp till Ancon Hill, där Panama krigade mot USA för många år sedan. Vyn var fantastisk!


Tutti la famiglia i ett hett Panama City. Vi hade redan bestämt oss för att flyga vidare till Cancun i Mexiko och hittade 4 flighter som gick samma förmiddag med Copa Air, där 3 var gröna, dvs med god chans att få plats på.


Vi tog in på ett flygplatshotell med osedvanligt fint poolområde, hängde där en hel del dagen innan...


...vi återigen fick gå upp väldigt tidigt...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar