söndag 31 januari 2016

Många badrum blir det, vårt hus på Nya Zeeland

Jag fann lite inspiration inne hos Lena i Wales som skriver ett inlägg om badrum i ensuite och husen i Wales. Det är ju inte så vanligt i Sverige av tradition med ensuites, även om jag har märkt att det har ökat i popularitet hemma bland kompisarna i Stockholm. För er som inte vet vad det är, är det alltså ett privat badrum som sitter ihop med sovrummet.

Nu är väl inte vårt hus representativt, men vi har 4 sovrum och 4 badrum hos oss! Det är ju lite over the top med så många badrum ur ett svenskt perspektiv och det är vanligare med många badrum här, helt klart. Trenden går mot ensuites även hemma, har jag märkt när vänner bygger hus eller bygger ut sina hus hemma i Stockholm.

Vårt hus, mäklarens bilder.Caesar är ju extremt nöjd, då även han har ett helt eget badrum. Han älskar att visa upp det och tycker han lever i lyx. Han har dessutom en toalettborste i guld(även om den är i koppar) som han tycker är höjden av lyx.

När farmor bodde hos oss 5 veckor över julen var det extremt skönt med så många badrum. Hon kunde ha sin egen del i huset och vi hade våra badrum ifred.

En annan sak som skiljer sig från vårt hus i Stockholm är byggnadstätheten. Vi bor som på en långsmal udde och det är ett populärt område, så husen står så tätt, så tätt och nedan ser du 70% av vår trädgården. Vi har helt enkelt en garageuppfart och en uteplats på ca 40 kvm och that´s it! Tomten är nog allt som allt 400 kvm varav rätt många kvadrat består av en lång uppfart. Samtidigt har vi en stor park och stranden precis utanför huset, så vi överlever. :)


Vårt hus ser ut att ha träfasad, men precis som i USA och Kanada har nybyggda "trähus" en typ av plastfasad. Här på norra Nya Zeeland är klimatet subtropiskt, fuktigt, varmt och regnigt. Många hus lider av fuktproblem, kyla och mögel, så trä är inget praktiskt material.

Lite osorterade hustankar blev det idag. Jag hoppas ni därhemma har en fin söndag! Här är det söndag kväll och imorgon är en röd dag här i Auckland. Det är Auckland day på måndag, så många festivaler och events händer i stan. Vi har varit hemma mycket i helgen med sjuk man och barn, men nu verkar de piggare igen.

2 kommentarer:

  1. Alla dessa badrum. Generellt tycker jag att "världens" badrum ser lyxiga ut men håller en låg kvalitet. Så var det iallafall i mina hem då jag bodde utomlands.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Haha, ja svensk byggstandard saknar man ju nästan var man än är på jorden. Vår duschkabinsdörr går bara att öppna halvvägs och Caesars duschdörr har ramlat av. :)

      Radera