tisdag 5 januari 2016

Bildregn från Tutukaka coast

Vi har varit ute på resande fot sedan 19 december med ett litet break hemmavid för några juldagar och jag har inte bloggat så mycket då det på många platser och hotell på Nya Zeeland har fasligt dåligt internet och då vi har hållit ett skapligt tempo och bara stupat i säng när vi kommit hem. :)


Vi började vår första tur norrut med att övernatta i Whangarei och se mer av Tutukaka-kusten, som vi besökte under en dag förra året och tyckte var fasansfull vacker.


Denna gång parkerade vi vid Whale bay och vandrade stigen ner till den oerhört vackra stranden.När vi hade badat ett tag vandrade vi på kuststigen som går mellan Whale Bay och Matapuri beach. Båda stränderna är oerhört vackra, charmiga och badvänliga. Tur och retur tog promenaden ca 1 timme gissar jag.Det är inte så ofta jag fastnar på bild, men ibland så blir det en selfie. Solhatt är ett måste när man hikar på NZ, då solen är livsfarlig. Niklas ångrade sig bittert dagen efter denna kan jag säga, trots att han smörjde in sig med 30 eller 50 innan vi lämnade Whale bay.Här skymtar vi det väldigt vackra turkosa vattnet i Matapouri beach.


Jag håller helt med konstnärerna som tog sig frihet att göra denna målning på en skitig bil på parkeringen vid Whale bay :)

6 kommentarer: