onsdag 27 januari 2016

Vandring i Duder Regional Park

I Auckland ligger hela 34 regionala parker/skogsområden och dessa utnyttjas intensivt av stadens invånare. Vi har provat på ett gäng av dom vid det här laget och de är alltid så välskötta och fina. Utmärkta rutter, toaletter vid spårens början och fina parkeringar.

Man kan gå efter stränder, ute i djungelaktig bush, bada i vattenfall och det är ofta väldigt vackra vyer även runt Auckland. Vi har oftast en dag per helg då vi vandrar, det är ju så attans mysigt.


Efter att ha besökt vår favoritmarknad Clevedon Village Market, lastade vi in våra inköp(grönsaker, hemgjord salami, nötmüsli med mera) i kylväskan som var försedd med frysklampar. Vi visst nämligen två saker: idag blir det varmt och vi kommer ut och vandra innan hemfärd.

Mellan den oerhört mysiga byn Clevedon och den välbesökta stranden i Maeratai ligger Duder regional park. Man vandrar här genom jordbrukarland och går genom hagar med kor och får ut på en udde. Vi vandrade 7 km på ca 2,5 timme tillsammans med vår sexåring som drog ner vår takt en aning.


När man vandrar på Nya Zeeland sommartid måste man tänka på att ta med sig dessa saker, vatten(det är 28 grader varmt och ingenstans på NZ är det heller platt terräng), solhatt, täckta axlar och solkräm med spf 50. Själv hade jag rätt nya skor som jag inte vandrat så långt i ännu och jag kände mig som en riktig kiwi som vandrade halva vägen barfota efter begynnande skavsår.

Caesar hade ansvar för cocktailtomaterna som vi fördelade ut på våra små raster, det var varmt och svetten lackade. Förutom cocktailtomater hade vi med oss raw food-bollar och en extra stor vattenflaska i bilen när vi kom tillbaka från vandringen.


Vackert som tusan, rullande kullar, turkost vatten samt ett gäng får så klart.


Gillar du själv att vandra?

5 kommentarer:

 1. Oh, vad härligt det ser ut! Och vilket klimat!
  Jag gillar att vandra och har gjort en del vandring här i Wales.
  Ha det bra down under!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, här är det högsommar och AC-apparaten går varm inför natten. Kul att du också gillar att vandra, naturen är ju så meditativ. :)

   Radera
 2. Jag älskar att vandra, fast gör det inte så ofta som jag skulle vilja :) Fast känns väl extra härligt när man väl gör det då.. ;)

  SvaraRadera
 3. Älskar att vandra! Här finns också gott om leder längs havet och i bergen. Har också vandrat en hel del i Alperna! Helt fantastiskt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, vandring i alperna ligger helt klart på min lista! :) Ja, det är lite härligare att vandra längs havet än inne i en myggig skog som man oftast gör hemmavid. :)

   Radera