fredag 8 januari 2016

En personligt bokslut för 2015

Som den redovisningsekonom jag är känner jag att jag bara måste delta i det bokslut som har gått runt lite i resebloggvärlden. :) Detta har sannerligen varit ett förändringens år och som jag tidigare har sagt till Niklas har jag varit redo för en stor förändring i livet i ett par år nu, det var dags!


Gjorde du något 2015 som du aldrig gjort förut?

Det kan man verkligens säga! Jag flyttade med min familj till andra sidan jordklotet, jag jobbade på distans med en kund i en helt annan världsdel, vi åkte på en helt improviserad jorden runt-resa under några månader, jag sa upp mig från ett jobb(eftersom det var min första fasta anställning har jag aldrig haft något att säga upp mig från tidigare), jag åkte på min första Karibienkryssning och besökte 8 länder/territorier jag aldrig tidigare varit i(Mexiko, Panama, St Kitts & Nevis, Barbados, Puerto Rico, Dominika, St Martin & Virgin Islands)

Genomdrev du någon stor förändring?

Vi sade båda upp oss, Niklas hade fixat ett jobb på Nya Zeeland, lyckades få visum, flyttade hit, hyrde hus, köpte nya bilar, satte Caesar i en engelskspråkig skola, började jobba deltid och på distans, varvade ner, gjorde yoga, tog långa promenader och började spela gitarr igen.

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Japp, en av mina bästa vänner blev nyss mamma till två underbart söta tvillingar!

Vilket datum från år 2015 kommer du alltid att minnas?

4 november då mamma hade varit borta från jordelivet i exakt 1 år, det var en tung dag och vecka.Vilka länder besökte du?

Spanien, Turkiet, Mexiko, Panama, St Kitts & Nevis, Barbados, Puerto Rico, Dominika, St Martin, Virgin Islands, USA, Nya Zeeland, Thailand och Frankrike.

Bästa köpet?

Flygbiljetter och möbler till huset i Auckland, vår sköna säng, den sköna soffan och vårt finfina sideboard med snäckor!

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Visumet till nya Zeeland och det faktum att både vi och framför allt Caesar har blommat ut här, är gladare och passar in med sin utåtriktade personlighet.

Saknar du något under år 2015 som du vill ha år 2016?

Bättre hälsa och mer närvaro i nuet.

Vad önskar du att du gjort mer?

Lekt med Caesar, men jag har tagit igen det en hel del sedan vi flyttade hit.Vad önskar du att du gjort mindre?

Suttit med min telefon, oroat mig i onödan och låtit mina osäkerheter styra mig.

Favoritprogram på TV?

Grace and Frankie - bara älskar dessa damer!

Bästa boken du läste i år?

"Drömliv - lycklig på riktigt" av Kajsa Ingemarsson och Karin Nordlander. Klyschig titel, men denna bok gav mig många nya insikter och verktyg att använda mig av.

Vad var din största framgång på jobbet 2015?

Det faktum att jag fick ta med mig ett deltidsuppdrag ända hit till nya Zeeland är min klart största framgång! Jag saknar mina kollegor här och kan ibland känna mig lite bakom som det kontrollfreak jag är, men jag har lärt mig hantera det. Jag uppskattar när jag pratar med mina kollegor på telefon på konferenser vi har då och då.

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Gladare helt klart, ett riktigt drömår då jag återigen har lyckats bevisa för mig själv hur mycket som är möjligt i livet, allt går på något vis. Livet här är verkligen härligt och jag uppskattar mycket lugnet, den privata tiden, naturen och möjligheten jag har att hämta min son kl 15 från skolan och vara med honom.
År 2015 manifesterade sannerligen detta ord för mig:
Frihet!
Då jag är en mycket fri själ passar det mig som handen i handsken.


Vad spenderade du mest pengar på?

Resor och flytten hit utan tvekan. Att inreda ett hus på 200 kvm från noll är dyrare än man tror och i detta land är saker inte billiga och priserna på second hand-möbler skrattretande med svenska mått mätt. På ett sätt uppskattar jag även det, då jag tycker det är bra att man får fundera lite och inte bara shoppa och shoppa.

Vilken är din största insikt under 2015?

Jag är min egen lyckas smed och mina tankar styr mitt liv(det visste jag i och för sig sedan tidigare, men året blev ett sådant bevis för det på väldigt många sätt).

Vad är du peppad för inför nästa år?

Att utveckla träningen, nu när både jag och Nicke har kommit igång riktigt bra med den, förbättra min hälsa och fortsätta äta mycket goda sallader. Jag har haft träningsvärk varje dag denna vecka. Jag är peppad för nya äventyr med min begåvade gospelkör, att lära mig kompa mig själv på gitarr på ett snyggt sätt, att upptäcka den exotiska ö-världen här utanför, att vandra i naturen på helgerna med familjen och att skratta mycket!

2 kommentarer:

  1. Vilket häftigt år du haft! :) Hoppas att jag också kan flytta utomlands igen snart!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, eller hur! Det var ett år jag har varit redo för under några års tid faktiskt. Jag hoppas även dina drömmar går i uppfyllelse för året som kommer!

      Radera