fredag 22 januari 2016

Planering inför Samoaresan

Samoa är en rätt liten nation och rätt outvecklad som turistnation, här saknas de stora resorten som finns på Fiji och Rarotonga här i Pacifika. Vi åker dit senare i år, men jag satt och kikade lite på boende där igår som det resefreak jag är.


På Samoa kan man bo i en Fale, som en öppen liten trädkoja på stranden. Jag bokade in oss de första nätterna på det här fantastiska stället. Det ser väl inte alltför dumt ut att ligga där och lyssna på vågskvalpet om kvällarna?


Som en dröm och billigt var det dessutom. Jag har nu funderingar på att låta hela semestern spenderas här, eller om vi ska växla till en mer traditionell och "familjevänlig" resort efter några dagar.


Resorten här nedan hade helt klart fått högst rating på hela Samoa och var inte heller extremt dyr. Man kan verkligen spendera pengar på att semestra här på öarna i Oceanien om man så säger, lite letande bland många resesidor för att hitta prisvärda alternativ.


Jag kan nog leva med att bo här med och här får också Caesar njuta av lite poolliv.


Naturen på Samoa verkar så vacker både i och utanför havet. Det här vattenhålet ligger helt klart på topplistan för utflykter. 90% av medlemmarna i min gospelkör här i Auckland kommer från Samoa, så jag tänkte mjölka dom på insidertips inför resan. Någon av er som har fler fina Samoatips?

12 kommentarer:

 1. Jag har inga Samoa tips men det ser helt fantastiskt ut där!

  SvaraRadera
 2. Rekommenderar absolut att bo i dessa hyddor! Dock så är det (kan vara bra att ha i åtanke) 1. väldigt varmt och 2. väldigt sandigt. Första natten vaknade jag av den kvava värmen och tänkte "jag kommer dö här" men överlevde med tanken "okej, alla här bor så här - jag klarar nog också ett par nätter". Och ja, sanden är verkligen överallt - men det är ju också en charm ;)
  Tror dessutom stället där vi bodde var av lite enklare sort, de hade inga trapport upp eller staket.

  Ingår maten också där när ni bokat? Och är det på Savaii? Här är bild på hur vårt boende såg ut: http://jennifersandstrom.se/2012/11/06/att-vara-ett-med-naturen-och-en-annan-kultur/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så vi har uppgraderat oss lite med staket då, lyxigt! ;) Jag har läst dina fina inlägg om Samoa, men kommer garanterat göra det igen innan vi åker.

   Radera
 3. Åh vad härligt! Den där naturpoolen och hyddan på stranden! Klart ni ska bo i den!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur, det är lite mer exotiskt att åka på "solsemester" härifrån. :)

   Radera
 4. Låter underbart men jag hade absolut satsat på att med öroproppar om jag ska sova på stranden. Ljudet av vågor är underbart men när jag ska sova behöver de nog lugna ner sig lite :) Jag har visserligen aldrig prova att sova på en strand, jag lans sover som en stock! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Öronproppar var ett bra tips! Däremot är det atoller utanför, så jag tror inte vågljudet blir så bedövande. Däremot brukar kraftiga havsljud ha en väldigt sövande effekt på mig.

   Radera
 5. Trädkojan och vattenhålet ser ut som rena drömmen!! <3 Fast antar det är rätt djupt och jag vågar knappt ens vara i en pool om jag inte bottnar (med huvudet ovanför ytan) :D

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vattenhålet sägs vara djupt, men det är okej för min del. Vi är riktiga vattendjur alla i familjen.

   Radera
 6. Alltså ser ju helt fantastiskt ut!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Malena, Samoa sägs vara väldigt vackert, så det ska bli väldigt härligt! :)

   Radera