lördag 16 januari 2016

Bokar hotell för båtluff i Fiji

Vi har efter att ha studerat Lonely Planet, läst på Tripadvisor och läst andra resebloggar, bestämt att vi kommer öluffa i Yasawa islands nästan hela tiden under vår vistelse på Fiji. Att göra research inför resor är ju bara det bästa som finns! Då det är skollov i både Australien och Nya Zeeland när vi åker i juli, känns det bra att vara ute i tid.


Jag bokade tre resorter på några av dessa små Octopus Resort(efter tips från resebloggaren Livet från den ljusa sidan - tack!), Blue Lagoon Beach Resort och Paradise Cove.


Det är ju inte helt billigt att semestra på Fiji. Visst, jag gillar lyx, men jag tycker helt enkelt inte det är värt att spendera 4000:- per natt för bara hotell när jag är ute och reser. Vi kör sovsal på en resort, ett billigare dubbelrum på en andra och lyxar till det med några dyrare nätter på den sista resorten.


Å ena sidan kostar de tre nätter vi bor på Fijis huvudö enbart 320 SEK per natt för oss, så jag känner mig lite nöjd. Det är bra mycket billigare att åka på charter från Sverige än från Nya Zeeland. Den här dryga veckan på Fiji kommer säkert gå loss på ca 35000:- för oss 3 minst, å andra sidan är det ju ingen sista minuten-charter vi pratar om här, utan båtluff mellan exotiska öar på Fiji...

6 kommentarer:

 1. Åh det låter grymt! Ser fantastiskt ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det ska verkligen bli härligt trots prisnivån! Fiji har legat på min bucket list i många år.

   Radera
 2. Alltså, snacka om pricey...
  Men ja, jag hoppas att ni får lika underbara dagar på octopus som vi. När vi var där upplevde vi en känsla bättre än någon annanstans, och det kan vara det bästa ställe vi bott på någonsin av just den anledningen. Inte mest fancy men bara ljuvligt.
  Vi åkte dit från NZ och vidare till Sydney - Fiji är ju verkligen deras motsvarighet till Kanarieöarna - men mycket bättre.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen. Rarotonga i Cook islands verkar vara den mest tillrätta turistön här omkring, men Fiji känns som en mer spännande början på vårt upptäckande av söderhavet. Vårt mål är att jobba oss igenom dom en efter en under vår vistelse här. :) Ett hårt jobb, men någon måste göra det!

   Radera
 3. Ser verkligen fantastiskt ut! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, visst gör det, ska bli härligt!

   Radera