fredag 3 februari 2017

Husbil på sydön del 5 - Queenstown, Invercargill och Wanaka

Vi åkte den sista veckan till Invercargill, där vi hängde med Madison och hennes familj. Vi hade träffat dom i St Bathan och hade bytt telefonnummer, då vi hade planerat att åka förbi Invercargill innan vi åkte hem.

Det var himla mysigt och sjukt nog träffade vi på hennes pappa igen på en campingplats natten efter att vi lämnade Invercargill. Vi visste att han skulle iväg och campa, men inte vart han skulle och sjukt nog hamnade vi vid samma lilla sjö på landet mellan Invercargill och Wanaka! Himla lustigt, så vi fick en trevlig kväll till tillsammans.Därefter åkte vi tillbaka till vårt favoritställe Wanaka några dagar för vandring och avslutade sedan vår resa i Queenstown, innan vi flög hemåt.


Charmiga gågator i Queenstown. Vi tyckte däremot att Queenstown var lite för turistigt för vår smak, för mycket stora resorter och lite för lite charm. Wanaka är som en mer stylish och mer charmig minivariant av Queenstown, med mer soldagar, värme samt vackrare läge.


Coolaste grabben på sydön!


Vi hade en fantastisk semester! Däremot tog Samoa förstapriset för förra årets bästa resa med resan till Fiji som nummer två. För Caesar tog helgen i Wellington förstapriset dock. Det var en mycket mysig weekendresa dit vi hade!

Vi är lite mer resort- och värmemänniskor. Sydön var lite väl kallt för oss, så vi tyckte alla det var skönt att komma tillbaka till nordön där vi kunde gå i t-shirt på kvällen från flygplatsen till bilen. :) Dessutom är nordön mer exotisk för oss nordbor. Naturen på sydön är fantastisk, men även mer lik naturen i norra Europa.

Det enda måstet vi har kvar nu på Nya Zeeland är Tongariro crossing, en endagsvandring som ser helt fantastisk ut på Instagram! Vi vill även se mer av staden Tauranga och kusten öster om Tauranga. Det kommer lite senare. Nästa helg ska vi ut på en liten weekendresa till surfbyn Raglan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar