onsdag 8 februari 2017

Det där med att byta hus i Auckland

Vi bor ju lite för stort vi, med 4 sovrum, 3.5 badrum samt två vardagsrum. Vi är ju bara tre och i ärlighetens namn får vi inte många besök från Sverige hit, så vi bestämde oss för att minska ner lite på både boytan och hyran.

Under Caesars sista två sommarlovsveckor kikade vi runt på lite hus, allt från mögel och äckel till rätt fina. Här är ju standarden högst sagt varierande och vad man får är inte alltid i paritet med vad man får betala.

Här är det standard att man skriver kontrakt på ett år till att börja med, men då Niklas har jobbkontrakt till september ännu kan vi inte skriva på mer än 6-7 månader till en början. På det sättet förlorade vi mitt favorithus, i New England-stil, superfräscht samt med underbar havsutsikt.


Däremot fick vi vårt andra hands-val, ett mindre hus med 3 sovrum och ett badrum. En gästtoalett hade ju varit perfekt, men man kan inte alltid få allt. Framför allt spar vi ca 75000 SEK årligen genom att flytta, så det är det ju helt klart värt.


Vi lyckades dessutom med konststycket att få trägolv i vardagsrummet, samt även i badrummet skumt nog. Då det är ett äldre hus utan isolering under lär det vara lite kallare i vinter. I Nya Zeeland fryser man ju mer inomhus än i Sverige, då byggstandarden inte är så hög. Min kompis Anna säger att jag kommer ångra mina trägolv när vintern kommer. Hon som infödd kiwi har väldigt svårt att förstå min aversion mot heltäckningsmattor.

På söndag går flyttlasset.

2 kommentarer:

 1. Vad spännande! Det ser jättefint ut. Och jag förstår er helt ut, vi tre bor nu i ett hus med tre sovrum varav ett står tomt merparten av året. Jag ska göra om det till mitt kontor, tror jag.

  Vi har trägolv i större delen av huset och jag är så glad för att vi har det och inte marmor så som vi hade i radhuset vi hyrde. På golvet kan man sedan lägga mattor! Nu är jag inget fan av mattor heller men några få har vi som är lätta att skaka.

  Försök skaka en heltäckningsmatta ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, marmor är så himla hårt att gå på. Trä är mjukt och skönt. :)

   Radera