onsdag 1 februari 2017

Husbil på sydön del 4 - Dunedin till Milford Sound

Efter lite cityliv i Dunedin åkte vi ut på halvön utanför Dunedin som är full av djurliv, fåglar, små pingviner, sjölejon med mera. Vi övernattade vid och promenerade ut till Victory beach, där gula pingviner och sjölejon lever.

När vi påbörjade vår promenad sken solen, men på tillbakavägen vände vädret på bara ett par minuter och vi drabbades av vågrätt hagel och starka vindar. Caesar frågade mig: Mom, are we gonna die now?! Det gjorde vi ju inte, utan hoppade blöta och kalla in i bilen och stannade för en varm kopp kaffe och choklad innan vi åkte till Dunedins fantastiska badhus för att simma, bada och värma oss.Vidare från Dunedin hade vi planerat att ta den vackra vägen efter sydkusten, men vädret var bara fruktansvärt, vilket det ofta är där nere. Vi satte oss på ett kafé efter vägen och kikade på väderleksrapporten, då vi var lite trötta på regn. Vi såg att Milford sound hade en av sina få soldagar dagen efter, så vi sträckkörde till Te Anau, där vi övernattade. Dagen efter njöt vi av en solig båttur på Milford sound.
Båtens kapten åkte så nära ett vattenfall att båten typ åkte i vattenfallet. Han varnade oss, men några lyssnade inte riktigt, eller så ville dom inte lyssna. :)

2 kommentarer:

  1. Fantastiskt vackert! Helt underbar natur på Nya Zeeland!!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, den går inte av för hackor! Hoppas ni har det bra!

      Radera