fredag 2 oktober 2015

Attans så dyrt det är med möbler på Nya Zeeland!

Vi har skrapat ihop lite smått och gott på Trademe som är Nya Zeelands motsvarighet till Blocket, men i auktionsform som Tradera. Vi har köpt en futon för 80NZD(=ca 440SEK), matbord, billiga stolar med mera där.

Det som är riktigt svårt att hitta billigt här är hörnsoffor. Detta beror antagligen på att Aucklandborna generellt sett är trångbodda, med små vardagsrum. Det finns många fler tvåsitssoffor således på möbelaffärerna här.

Vi hade bud på en begagnad hörnsoffa som slutade på 1330NZD(=7315 SEK), när nypriset på samma soffa var 1800 NZD, en annan slutade på 550NZD när nypriset på samma soffa är 675NZD(vilket är extremt billigt för att vara här!). När vi flyttade hit fick vi skänka bort vår ena hörnsoffa, då ingen svarade på vår Blocketannons där jag hade satt ut den för 1000SEK...

Vi funderade då om vi skulle köpa en ny istället och sälja den i bra skick om två år för 500 NZD billigare, så jag åkte till iFurniture för att kika runt lite.De första rummen var okej, även om de inte har samma känsla för fräschör, design och display som vi har hemma. Däremot var många tyger blekta, missfärgade och lite fläckar och rispor syntes på många trämöbler, damm överallt. Notera den trasiga stolen på bilden nedan.


Ja, man blir ju köpsugen av all smuts, trasiga möbler och allmän kaos. :)


Butikens fotostudio och organiserade lager(?).


Men se där, Örebro slott dök visst upp i butiken med. "Design in Sweden"...Slutet gott allting gott...vi fick till slut tag på en lång och generös tresitsare för 300 NZD. Den har ett gäng år på nacken, men nypriset på denna är 4500 NZD och det märks i grundkvaliteten. Ingen drömsoffa, men den får duga för nu...pengarna rullar när man flyttar till andra sidan jorden.

2 kommentarer:

  1. Vad intressant! Jag besökte inte så många inhemska hem när jag var på NZ så har ingen självupplevd uppfattning. Men gud vad sjukt att det skiljer så lite mellan nypris/begagnat??

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, verkligen, möbler är högvilt här! Jag budade på ett fint matbord som gick ut igår kväll och det bordet gick för över 3000SEK...suck!

      Radera