söndag 18 oktober 2015

Takanini farmers market och Auckland Botanic Gardens

Igår tog vi en tur till Takanini farmers market som jag hade läst om på Facebook om jag inte minns fel. Det såg ut att ligga lite lantligt, men det låg mer som bakom en handelsträdgård. Marknaden var söt, men rätt liten. Marknaden i vår stadsdel är helt enkelt mycket bättre och större.


Marknaden slutade vid ett kafé och det var ett himla mysigt och bra kafé. Vi avslutade vårt besök med att köpa hem ett litet limeträd från handelsträdgården. Vi kan ju inte odla i trädgården på vårt hyrda hus, men frågade vad som var lämpligt att odla i kruka och inte går att odla i Sverige.

Vi åkte förbi Auckland Botanic Garden därefter och tog en liten tågtur runt parken efter Caesars önskemål och sedan en långpromenad runt parken efter mitt och Nickes önskemål.


Det var en fin och stor park. Inte så där fruktansvärt ordningssam och fixad som så många botaniska trädgårdar är, utan mer Nya Zeeländskt laid back.


Den botaniska trädgården var uppdelad i olika delar, en magnoliaträdgård, en ätbar trädgård, en afrikansk trädgård, en palmträdgård, en asiatisk trädgård, en barnträdgård och en stor del vandringsträdgård som var populär bland traktens hundägare.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar