fredag 23 oktober 2015

Fredagsfeeling - VAB på Nya Zeeland!

Hejsan, här är det rejäl fredagsfeeling då vi har långhelg här. På måndag är det Labour day, som är en röd dag. Jag var snabb att boka in oss några nätter norröver då vi har sett att det är så vackert vid Bay of Islands, den äldre staden Russel och Cape Reinga som är spetsen längst norrut på Nya Zeeland.


Igår var vi på Svenskföreningens årliga ärtsoppa med pannkakor. En mycket trevlig tillställning med ca 80 peprsoner där vi träffade en ny "granne" till oss, som bor med sin Kiwi-fru i Half moon bay. Vi är ju inte så många svenskar här. Vi träffade även en familj på 5 personer som driver företag här. De bestämde sig för att flytta hit utan att ens ha besökt landet, det är modigt!

Caesar åt pannkakor med sylt, men det gjorde inte jag eller Nicke, som höll oss till ärtsoppa. I natt vaknade lillgubben med magvärk och spydde. Han ligger här framför mig och sover nu, så jag hoppas han piggar på sig under dagen till vår road trip! Det är ju fantastiskt en sådan här dag att kunna jobba hemma, underbart flexibelt!

Bild lånad från journeypacific.com

4 kommentarer:

 1. Oh no! Hoppas verkligen han kryar på sig!! / Åsa

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Han kryade på sig under helgen, men han var trött, hade ingen matlust och gnälligare än vanligt, så vi tog det lite lugnare än normalt. :)

   Radera
 2. Kul! Maken och jag var på semester i NZ, medan vi bodde i Indonesien (1980-82).
  Hade 2-veckors pass på buss och järnväg. Åkte till Bay of Islands och tog en tur
  med en postbåt. Det var intressant att se anordningarna som gjorde det möjligt för
  öborna att få sin post levererad direkt fr båt till land. Vi tog också ombord en passagerare,
  som kom från en av öarna - båtbyte till sjöss! :)
  Kaptenen fick ett meddelande fr en annan båt om en grupp delfiner i närheten, så han
  gjorde en extra sväng till den platsen, så vi kunde ta del av skådespelet.

  Tyckte mycket om NZ. Vänligt bemötande överallt.

  Ruth i Virginia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kul med en postbåtstur! Det är aningen mer exploaterat där nu, med flera turföretag som ordnar sightseeing, fisketurer, dykturer mm. Vi hade hoppats på att få se vilda delfiner, då jag är den enda som har gjort det i familjer, men det var tyvärr en dålig dag för det. :)

   Radera