onsdag 28 oktober 2015

Matakana village

Vi åkte upp under långhelgen här till Northlands, som är den norraste delen av Nordön. På fredagen visste vi inte riktigt hur det skulle vara med trafiken genom stan så vi hade bokat in oss rätt nära Auckland för vår första natt, men när vi begav oss hemifrån kl 17.30 var det bara att glida genom hela stan utan en endaste kö.

Vårt första stopp på resan var byn Matakana som är känd bland annat för sin lördagsmarknad. Här finns även en liten mysig by och fina stränder utmed kusten. Matakana nås med bil från Auckland på ca 1 timme.


Vi vaknade på lördagen och begav oss ut i byn och på marknaden innan vi skulle sätta oss i bilen för att köra längre norrut.


Vad jag har förstått det har byn gått igenom en transformation i hipster-het när marknaden har blivit mer populär bland Auckland-borna. Det märktes tydligt, med alla små restauranger och boutiquer som låg här, utkastade på landsbygden.


Marknaden var den klart mysigaste hittills. Det kändes som en av de mysigare marknaderna i London och överallt satt folk och åt frukost, zippade på sina Flat whites och shoppade lök, röror och fisk. Hipstern i mig(jag har ju ändå bott många år vid Hornstull! ;) gillade klart detta!

4 kommentarer:

 1. Det ser verkligen mysigt ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, vi lär åka dit igen utan tvekan. Det ligger väldigt fina stränder nära här med så klart, som på hela norra nordön. :)

   Radera
 2. Det ser trevligt ut! Jag följer era äventyr på håll.

  SvaraRadera