måndag 5 oktober 2015

Äta Paua-snäcka?!

Pauasnäckan är min absoluta favoritsnäcka och hemmavid här vi en jättestor vacker Pauasnäcka som vi köpte på Nya Zeeland 2005. Jag drev även en importfirma och importerade hängen och smyckedelar av Pauasnäckor från två distributörer på Nya Zeeland på sydön. Jag har lekt med tanken på att hälsa på dom någon gång...vi får välan se.


Jag har sett att Pauasnäckor säljs i fiskdiskar för sitt kött här, men jag har inte vågat köpa någon, då jag inte har tagit reda på hur de ska tillredas. Under vårt besök på Ambury Farm day igår såg vi ett stånd som sålde musselburgare och Pauafritter på bröd, så då passade vi allt på.


Pauaröran var riktigt smaskig och serverades med sweet chili- och tartarsås.


Min musselburgare var riktigt smarrig. Jag ska nog leta upp ett recept eller två, så kanske jag vågar mig på någon av alla olika sorters dagsfärska musslor som säljs för en spotstyver här. Vi får även plocka egna musslor i lågvattnet på stranden, men max 50 stycken var. Att plocka över 50 stycken var är olagligt, antagligen för att det inte räknas som att man plockar enbart för privatbruk då.


Bild på Pauasnäckan lånad från Tepapastore.

4 kommentarer:

 1. Jättevacker snäcka - men sweet chili och tartarsås ihop skulle jag nog stå över!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, ja min musselburgare var faktiskt godare. :)

   Radera
 2. Vilken vacker snäcka! Eller är det en mussla? (Snäcka = ett skal, Mussla = två skal) Vet inte hur den ska tillagas, men det går väl att googla? Minns att de serverade tartarsås till ALLA fisk- och skaldjursrätter på NZ. Blev lite trött på det... Men burgaren såg intressant ut! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Aha, i så fall är det en mussla. I smyckevärlden heter alla snäcka, så det hade jag ingen aning om. Ja, jag ska googla. :) Jag tycker det är lite för mycket fritering här framför allt, helt onödigt med så färska råvaror. Som i USA, där fick jag friterade ostron...bläää...

   Radera