torsdag 15 oktober 2015

Resefamiljs wanderlustlista

Efter att ha hittat inspiration hos siljetherese.com och Marvelicious som har gjort sina wanderlustlistor ville jag hänga på och göra min egen.

Stadssemester eller solsemester?

Jag gillar ju både och men ju äldre jag blir(passerade ju 40 i våras), ju mer föredrar jag lugnet framför storstad. Det faktum att jag har barn spelar säkert också roll. Nu bor jag ju i en storstad, Auckland, och har innan dess bott i Stockholm i snart 20 år. Under 2014 var jag både i London och New York utan barn, och sådana stora städer är roligare att vara i utan småbarn. Shopping, restauranger, shower, museum...


Vilka länder har du varit i?

Nya Zeeland, Australien, Kina, Indien, Vietnam, Filippinerna, Hong Kong, Macau, Thailand, Sydafrika, Marocko, Tanzania, Kenya, Uruguay, Panama, Mexiko, Chile, Bolivia, Argentina, St Martiin, St Kitts & Nevis, Barbados, Puerto Rico, Virgin Islands, Dominica, USA, Kanada, Italien, Vatikanstaten, Turkiet, Grekland, Spanien, Portugal, Island, Tyskland, Frankrike, Ungern, Polen, Tjeckien, Schweiz, Österrike, Storbritannien, Danmark, Norge, Finland, Lettland, Estland och Sverige.

Senaste resan du gjorde?

Flygresan mellan Stockholm och hit till Auckland.


Längsta resan du varit på?

Jag bodde i Dijon, i Frankrike, ett halvår i min ungdom. Där pluggade jag franska. Förutom den har jag gjort två jorden runt-resor på 2 månader och den senaste som vi gjorde i år på 2.5 månad. Däremot lär min längsta utlandsvistelse bli den jag är på nu, då vi kommer bo här i minst två år.

Hurdan resväska har du?

När vi flög hit fick vi flyga med 10 resväskor, så jag fick gamla av kompisar, bytte till mig mot lite andra grejor i byt-grupper på Fb och köpte en på en second hand-affär med. De vi reser med mest är en blå Samsonite och favoriten en grå T-tech. Båda dessa är inköpta på Woodsbury common outlet utanför New York.

Innan vi köpte dessa köpte vi märkeskopior när vi var ute och reste, men tröttnade på den dåliga kvaliteten. Den vi har haft längst köpte vi i en mörk gränd i Beijing där en man stod och hoppade på den för att visa hur hållbar den var. Han hade rätt, 10 år senare, håller just den fortfarande.


Hur reser du helst: tåg/bil/flyg/båt/buss?

Jag gillar att bestämma över mig själv väldigt mycket, så bilen är min favorit. Den tar mig exakt dit jag vill, ger mig frihet att improvisera och har ingen avgångstid jag måste passa. Jag älskar också att flyga, så länge man har bra säten och tyckte mycket om den kryssning vi gjorde i Karibien i vintras.

Drömresemål?

Just nu är drömmen ö-världen här i Söderhavet. Fiji, Tonga, Samoa, Cook Islands och även Hawaii som vi har tänkt att resa till under våra två år här.


Har du någon resa inplanerad?

Nästa helg är det långhelg här med ledig måndag, så då bilar vi norrut till Bay of Islands. Det ska bli himla mysigt och jag har hört att det ska vara väldigt vackert.

Det bästa med att resa?

Det bästa med att resa är att besöka dessa parallella universum som existerar runt om i världen, att se att den lilla bubbla vi lever i hemma i Sverige, bara är en av många bubblor. Att få ta del av alla dessa, prova på livet någon annanstans och möta nya människor både öppnar mina sinnen och matar min själ.

7 kommentarer:

 1. Roligt att läsa om! Spännande att kunna utforska öarna i den delen av världen, nu när ni har en annan utgångspunkt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det gäller ju att passa på när man är här liksom. :)

   Radera
 2. Oj vad många länder du varit i! Jag har bara varit i fjorton av dem du varit i, men så har jag i och för sig vairt i några andra också. Gillar din motivering till "Det bästa med att resa!" Bra formulerat!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då vinner jag, hahaha! ;) Det spelar väl ingen roll, så länge man är glad och nöjd liksom.

   Radera
 3. Känns så himla galet att packa 10 resväskor! Men det blir väl lätt så när man är en liten familj :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja och till skillnad från de flesta familjer som flyttar hit har vi inte tagit hit någon container med våra ägodelar i, utan har andra hands-fyndat på plats. Skönt att bo utan så mycket saker dessutom.

   Radera
 4. Så roligt att läsa dina svar, och vilka häftiga ställen du besökt! :)

  SvaraRadera