söndag 4 oktober 2015

Fårklippning på Ambury farm day i Auckland

Idag var vi till ett stort event, Ambury farm day, på en stor, stor farm här i södra Auckland. Här fanns hoppborgar, zorbing, uppträdanden, titta på djur, rida, och man kunde tjärna smör, tova och det ena och det andra.

Självklart hade de också en fårklippningsshow. Du vet väl att det finns fler får än människor på Nya Zeeland?


Caesar anmälde sig frivilligt till att hoppa ner all ull och jobbade på ett bra tag, sötnosen!Det var en riktigt mysig dag, även om Caesar började bli sjuk och kroknade rejält på slutet. Sedan dess har han bara sovit här hemma.

Själv gick jag på yinyogan efter besöket på Ambury farm day och när jag tömde fickorna inför yogan hittade jag denna luddiga fårpälsbit. Jag tänkte när jag lade ifrån mig luddet tillsammans med mobilen och några mynt: Går det att vara mer kiwi(=Nya Zeeländare) än så här?! :)


Promenaden hem från Yogastudion i vårprakten var ljuvlig!

2 kommentarer:

  1. Åh vad roligt med fårklippning :) Jag kanske har märkliga intressen men fårklippning, klövverkning och vallning är galet intressant :)
    Hälsningar Linnea i Bayern

    SvaraRadera
  2. Mera får än människor, tror jag skulle trivas rätt bra där :D <3 Och jag visste inte att man kallade Nya Zeeländare för kiwis, så lustigt :D

    SvaraRadera