onsdag 30 september 2015

Samoansk gospel och jag!

Det här är ju en viktig punkt för mig, att få möjlighet att fortsätta sjunga gospel. :) Medan det i Stockholm dräller av gospelkörer är det inte många att vaska fram i Auckland, ett par á capella-körer och en gospelkör för mer contemporary gospel som det kallas, med andra ord modern gospel.

Jag har sett på de Youtubeklipp som finns på Auckland gospel choir att här finns det talanger, men samtidigt består kören typ bara av 20-åriga samoaner, så frågan var hur välkommen jag skulle vara.

Lyssna på denna fantastiska sång av Auckland Gospel Choir!


En annan vit tjej hade faktiskt börjat för några veckor sedan och gruppen tog emot mig med öppna armar, vilket kändes skönt! Jag tror de mest var lite oroliga över att jag kan känna mig lite utanför, som medelålders viting. I ärlighetens namn kan jag nog inte få både det musikaliska och ett kompisgäng här i någon gospelkör. Då väljer jag det själfulla och musikaliska jag kände när jag sjöng med denna fina kör med fina personer som medlemmar dessutom, kanske lite barnsliga, men fina.

Det ska dessutom bli en väldigt intressant chans att få en inblick i den samoanska kulturen jag inte skulle kunna få annars i denna rätt segregerade stad. Samoaner verkar dessutom hålla rätt tätt ihop och bor inte i det område jag bor i, så det ska bli väldigt spännande! Vi sjöng ett väldigt vackert samoanskt arrangemang under kvällen dessutom. Jag har lovat lära dom några sånger från Sverige vid ett senare tillfälle.

Lite ovan text för mig.

Dom förberedde mig på att samoaner har lite rubber time(=flytande tidsuppfattning) och körövningen var väl inte lika organiserad och fokuserad som jag är van vid, men det kändes ändå som hemma på något vis. Lycka att få sjunga med dessa begåvade r´n´b-röster!

7 kommentarer:

 1. Det är så fint att läsa om Nya Zeeland. Har så fina minnen därifrån. Och Samoa - åk dit om ni får chansen! Magisk ö :) Människorna är väldigt vänliga och har så coola tatueringar på låren ;)

  Vill tipsa om en annan dagsutflykt ni kan göra också, till ön Waiheke: http://jennifersandstrom.se/tag/waiheke/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Jennifer, Samoa står på listan helt klart! Dessutom bor vi nära båten ut till Waiheke från Half moon bay, så även den står på listan. Har du några fler tips, tar väldigt gärna emot dom! :)

   Radera
  2. Om jag börjar vet jag inte var jag ska sluta... ;)
   Raglan, en liten surfers by typ: http://jennifersandstrom.se/2012/08/14/the-weekend-in-raglan/ - det är ett tips jag spontant kommer och tänka på :)

   Radera
 2. Rubber time! Underbart! Lite barnsliga körmedlemmar? Haha!! Det låter i alla fall som en jättebra grej att göra! Kul!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det ska bli kul att både få sjunga med en bra kör och få uppleva lite ny kultur - musik- och kulturutövning kan föra en till platser och människor man annars inte skulle få kontakt med.

   Radera
 3. Spännande! Ser fram emot att höra mer! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen, jag ska rapportera!

   Radera