söndag 9 mars 2014

Maten i Phuket/Thailand

Både jag och Nicke älskar asiatisk
mat i alla dess former och hade så
klart sett fram emot den thailändska
maten på vår första resa hit.

Vi åt mycket god mat, men måste ändå
säga att vi hade högre förväntningar,
än vad som infriades. Jag vet av rese-
erfarenhet att den bästa maten sällan
serveras på orter som riktar sig till
internationell engångsturism och så
kan vara fallet med Phuket.

Både jag och Nicke kan skriva under
att krispigheten hos Vietnamesisk
mat eller fräschören i dim sum i
Shanghai ligger på en helt annan
nivå än den vi mötte när vi åkte runt
på Phuket. Vad som var bäst var
alla fruktshaker och den ljuvliga
färska frukten.

En klar fördel med Thailand var
känslan av säkerhet vad gäller kalla
shaker, pannkakor och frukt som jag
inte äter varken i Kina eller Indien.
Här var det inga problem alls, tryggt
och skönt, som det ofta är i stora
turistländer.


Världens bästa frukost?



Härlig kyckling med chili vid
stranden, fräscht och gott.

2 kommentarer:

  1. Det kan ju vara en fördel, att inte behöva vara orolig för det man stoppar i sig. Annars håller vi med. Maten i Vietnam var mycket bra! Fick inte några direkta matupplevelser när vi var i Thailand...

    SvaraRadera
  2. Ja, det är ju en klar fördel, framför allt som småbarnsförälder. Våra thailändska restauranger håller väldigt hög klass här hemma med. :) Däremot är ju de svenska kinarestaurangerna normalt sett tusentals mil ifrån maten i Kina. Den är outstanding när den är som bäst.

    SvaraRadera