tisdag 15 september 2015

Mitt liv som digital nomad

I centrala Auckland och överallt vid turistställen på nordön på Nya Zeeland är det här med wifi trassligt. Står det gratis wifi kan det innebära en extremt liten datamängd och som svensk är man ju van vid obegränsad tillgång till datatrafik.

I förorterna i Auckland är det annorlunda däremot. I väntan på att vi ska få wifi till huset jobbar jag på ett kafé i Howick med riktigt bra wifi.


Jag känner mig så tacksam och lyckligt lottad över att få ha "tagit med" mig mitt redovisningsjobb från en svensk arbetsgivare hit - känns riktigt lyxigt, framför allt när det är en arbetsplats jag trivs så bra på. Saknar mina jobbarkompisar dock. Det är inte samma sak att maila & aldrig få dricka kaffe tillsammans.

Jag loggar upp via ett wifi till deras server, får ett lösenord sänt till min mobil och sedan har jag åtkomst till deras ekonomisystem. Himlans smidigt!

6 kommentarer:

 1. Härligt! En sådan lösning skulle jag också kunna tänka mig. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det känns ytterst lyxigt! Stannar vi kvar här måste jag ju in på arbetsmarknaden här med, men den dagen den glädjen. :)

   Radera
 2. Åh, det hade jag önskat! Veckopendlar i mitt jobb o jobbar ibland på distans. Önskar att framtiden öppnar för fler möjligheter!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, precis detta jobb i exakt denna mängd var mitt absoluta drömscenario. Jag planterade tanken lite skämtsamt för min chef men trodde inte de skulle nappa faktiskt.

   Radera
 3. så härligt att få jobba varifrån man vill! :) Hade ju den förmånen när jag själv skrev på min masteravhandling från Teneriffa!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen härligt, Teneriffa låter ju trevligt. :)

   Radera