söndag 20 september 2015

En utvärdering tre veckor efter landningen på Nya Zeeland

Nu är det exakt tre veckor sedan vi landade i Auckland och bara det känns smått overkligt. Vi känner oss rätt så hemma här på något sätt redan.

Vi lyckades på bara två veckor helt bygga upp ett helt nytt liv faktiskt. Två veckor efter landning hade Nicke börjat jobba, Caesar börjat skolan, vi hade flyttat in i vårt hus, jag hade börjat jobba, vi hade köpt två bilar, fixat bankkonto, mobiltelefon och till och med börjat bygga upp ett nytt socialt nätverk lite smått här ute i vår väldigt fina del av staden.

Vår hemmastrand - love it!

Det är så lätt att känna sig hemma här, då folk i allmänhet är så omfamnande, varma och genuint intresserade. Man ser varandra här på ett helt annat sätt än hemma. Jag har aldrig kännt mig bekväm med det där svenska sättet där man inte låtsas om varandra. Här skulle man aldrig sätta sig bredvid någon utan att nicka, hälsa eller småprata med varandra. Föräldrarna i klassen står och småpratar med varandra vid lämning och hämtning och vi blir inbjudna på olika saker med jämna mellanrum.

Så här långt in trivs vi fint alla tre faktiskt även om vi så klart också längtar efter de vi tycker mycket om. I fredags fick vi äntligen wifi till huset, så nu kan vi Skypa ofta!

5 kommentarer:

 1. Det låter ju superbra. Härligt!

  SvaraRadera
 2. Bra jobbat! Tänk att det redan gått tre veckor! Jag tyckte jag läste här nyss att ni hade landat!

  SvaraRadera
 3. Vilken härlig summering! Glad att ni trivs och att allt ordnat sej!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
 4. Skönt att bli väl mottagen i ett nytt hemland! Allt känns så mycket trevligare och lättare då. Här i Bayern har vi blivit väl mottagna också, speciellt av de som är väldigt nyfikna på exotiska Sverige :)
  Hälsningar Linnea i Bayern

  SvaraRadera
 5. Tack alla, ja det känns finfint! Linnea: Som svensk är man ju lyxinvandrare. Folk har mer positiva fördomar om dig än negativa, världen är ju orättvis på det sättet.

  SvaraRadera