lördag 26 september 2015

Utflykt till ljuvliga Piha beach

En av de bästa sakerna med att bo i Auckland är alla vackra stränder. En av de vackraste är Piha beach, en mörkglittrig lavastrand som ligger i västra Auckland. Piha beach nås genom en biltur genom det vackra landskapet i Waitekere(uttalas Fatékere) Ranges Regional Parkland. Waitekere bjuder också på mycket fin hiking och det finns vackra vattenfall, men det får bli en annan gång. :)


Så oerhört vackert! Man ska inte bada här, speciellt inte med barn, då det är kraftiga undervattensströmmar vid denna strand. Många surfare låg ute i vattnet och inväntade brytningarna, som var rejält stora.


Vi är inga riktiga fish and chips-fans i vår familj, men när den är gjord av dagsfärsk fisk och riktig potatis som är friterad kan det vara riktigt mummigt. Det var det här och detta var den första fish and chipsen i Nya Zeeland denna gång.


Alla njöt på denna strand, där det både finns små bäckar och strömmar att bada fötter eller hela sig själv i, många vackra snäckor, glittrig supermjuk sand, stora grottor och berg att klättra i samt fina promenadstråk. Alla vi var extremt nöjda med en oerhört energigivande och mysig dag. Det är för detta vi befinner oss på Nya Zeeland!


Nu är det motsvarande mars månad i Sverige och vi kunde bada och gå i klänning och shorts - så ljuvligt! Däremot är luften utanför solen inte så varm ännu, därför är en tröja är på sin plats ändå. Det ska visst vara riktig sommar här mellan december-april. För oss svenskar är det redan sommar typ, även om vädret här är väldigt växlande.


7 kommentarer:

 1. Fantastiskt vacker strand! Maten på NZ var vi inte så imponerade av när vi var där...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Auckland matscen har utvecklats & här finns fantastisk mat numera. :)

   Radera
 2. Svar
  1. Helt ljuvligt! Jag antar att ni har varit här som de surfare ni är?

   Radera