onsdag 9 september 2015

Skola fixad - det börjar arta sig!

Det är snabba ryck här i Auckland. Jag ringde skolan vårt nya hus ligger inom zonen för i förrgår. De bjöd in oss till visning och för att göra pappersarbetet färdigt dagen efter.

Vi kom dit igår morse och fick världens charmigaste tur genom denna helmysiga lilla skola som har både pool, bibliotek och eget fotbollsfält. De anställda vi träffade på började småprata med oss och hälsa oss välkomna. På skolan finns en speciallärare för engelska, som Caesar kommer träffa i en mindre grupp ett par dagar per vecka. Han blev sedan placerad i sin klass och både rektorn och hans klasslärare Marlene kom och sade hej till oss båda.

Caesar ville börja redan dagen efter, men vi bestämde torsdag som första skoldag. Han tyckte den var mycket, mycket mysigare än den skola han skulle ha börjat i hemma i Sverige. Jag kan inte annat än att hålla med. Det blir bra det här!


Vi spenderade typ 1800-1900:- på skolans speciella uniform på affären ovan och ytterligare dryga 500-lappen på en bokhandel för hans startpaket inför skolarbetet.

Här på Nya Zeeland ger man ofta donationer till skolan utöver detta. Framför allt till skolor som Caesars, som ligger i ett område med välbärgad medelklass. De skolorna får extremt mycket mindre bidrag av staten, men å andra sidan har många föräldrar råd med en donation. På vår skola ligger donationen på 320NZD per läsår, ca 1750SEK.

Nu ser vi alla i familjen fram emot Caesars skolstart!

2 kommentarer:

 1. Mer brittiskt system än svenskt ser jag.
  Kul att följa er!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, detta tillhör ju kungadömet Storbrittannien vet du och det märks på många sätt. :)

   Radera