torsdag 3 september 2015

Vi letar hus!

Vi hade från början siktat in oss på att hyra en möblerad lägenhet med pool och gym i komplexet. Till 97% ligger dessa i innerstan, eller CBD, som det kallas. CBD i Auckland är rätt färglöst förutom i Viaduct Center, typ Hammarby sjöstad, där vi bor nu. Lägenheterna i stan är ofta rejält trista och opersonliga, se bild nedan. Vi skulle kunna hitta en finare, men faktum är att med barn, är förorterna mer lockande.


Huset nedan ligger i Hillsborough, vilket innebär ett trevligt pendlingasvstånd för Nicke. Jättefin utsikt och fint hus, men det luktade lite skumt i vissa rum. Fuktighetsproblem är vanligt förekommande på blöta Nya Zeeland i kombination med rätt dålig byggstandard. Luftvärmepumpar saknades och huset kändes rätt oisolerat. Mycket charm dock med regnskog på tomten!


Huset nedan är väldigt fint trots avsaknaden av fina bilder. Vår favorit, då det var ett riktigt snyggt hus, varmt och skönt, med närhet till stranden, park med lekplats och ett extremt trevligt bostadsområde med.


Det sista huset är vårt kompromisshus som vi ska kika på idag. Det är fullt möblerat och ser fräscht ut på bild. Det ligger i Flat bush, vilket är ett lite halvtråkigt område med många nybyggda hus, men praktiskt och nära jobbet. Det finns knappt några möblerade hus ute för långtidsuthyrning som dessutom har okej möbler. Nya Zeeländare är inte så inne på det där med hemdekoration som vi svenskar direkt.

Jag återkommer efter visningen med en liten rapport. Efter huset ska vi fixa eventuell möblering och bilar. Detta är ingen stad med bra lokaltrafik direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar