torsdag 19 februari 2015

Rotorua - staden där det luktar ruttna ägg. :)

Ja, tänka sig. Nu befinner vi oss i Thailand och här finns det då bra internet igen. Jag sitter och för över alla bilderna från LA och framåt till Dropbox. Internet på Nya Zeeland var antingen mycket dyrt, icke existerande eller svajigt. Det beror nog på att vi höll oss utanför the beaten backpacker track antagligen. I Rotorua fanns det nämligen gratis internet både här och där!

Det finns många thermalområden i och runt denna stad, som ligger ca 3 timmars körtid från Auckland. Den mesta kända av dessa områden är Wai-O-Tapu, som ligger ca 20 minuter söder om stan med bil. Här finns pooler och bubblande lervällingar i allsköns färger. Jag minns så väl första gången jag var här, för 10 år sedan, på vår första jorden runtresa. Jag invigdes här i thermalvärlden och hade aldrig sett något liknande. Det är en utomjordisk upplevelse.


Här nedan ser du champagnepoolen, som är den mest kända ikonen här. Det är en gammal vulkankrater och når ner ca 350 meter i jorden.

I Rotorua finns det fullt av äventyr, zorbing(du åker runt inne i en stor boll utför en backe), höghöjdsbanor, dressiner och så klart kurbad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar