söndag 1 november 2015

Finfin båttur i Bay of Islands

Vi begav oss ut på en båttur den sista dagen i Bay of Islands, med förhoppning om att få se delfiner och den vackra ö-världen. En bonus var även att vi kunde gå av i den söta staden Russell på hemvägen och ta en senare färja tillbaka utan extra kostnad.


Den mest kända ö-sevärdheten här är The Cathedral Cave, en stor grotta, som man kan åka båt genom. Den var fin, men själva ö-världen här var ändå det finaste. Tyvärr höll sig delfinerna borta idag, men vi kände att vi inte är färdiga med den här delen av Nya Zeeland i alla fall, så vi kommer tillbaka hit redan till julledigheten.

Bay of Islands var den första delen som de västerländska upptäckarna upptäckte och det var även här i Whaitangi som avtalet är skrivet mellan den maoriska befolkningen och engelsmännen. Whaitangi är fortfarande helig mark för den maoriska befolkningen, liksom många andra delar av denna del av Nya Zeeland som kallar Northland. 85% av den maoriska befolkningen bor i Auckland och norrut, vilket är en rätt liten del av Nya Zeeland.

1 kommentar: