måndag 4 juli 2016

Morgonpromenad

En av mina favoritsaker med att bo här på Nya Zeeland och samtidigt ha flexibla arbetstider, är morgonpromenaderna. Slutet av förra veckan, helgen och början på denna vecka har varit helt magisk med solsken och skön värme.


Nätterna har börjat nå vintertemperatur nu och det går nog ner till 6C här i Auckland nattetid och kanske 13C dagtid. Med den starka solen här känns det mycket varmare än så på dagarna och jag går i tunn tröja och vindjacka eller bara en tröja när solen är uppe.

Trots att vi bor i ett av de bättre husen här i landet, nybyggt, med tvåglasfönster(nästan alla hus här har englasfönster) och luftvärmepump är det fascinerande hur mycket värme även vårt hus läcker. Tvåglasfönstren spelar ju mindre roll när det läcker i fordret mellan fönstrena liksom. Vi slipper däremot extratäcken, elfiltar och tjocka sockor inomhus, som väldigt många här lever med vintertid.


Caesar har för första gången i sitt liv en pyjamas när han sover, då han är en sådan där som kickar av sig täcket hela tiden. Som du ser älskar han sin nya pyjamas och känner sig supercool i den.

6 kommentarer:

 1. Det låter som att vintrarna och husen är lika södra Spanien. Ni får plocka bort listerna och peta in vadd. Eller är det som här där det drar mellan fönster/dörr och ram? Skaffa en silikonspruta! Jag gick runt med ett ljus i vintras och å vissa ställen drog det så att ljuset nästan släcktes! Jag köpte som sagt silikonmen även dörrlister med klisterremsa och ssatte dit. Mycket bättre!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är de nog på ett ungefär. :) Ja, det är inte så illa för oss som tur är, men på vår lägenhet i Spanien har vi bytt alla fönster, så numera är det varmt och skönt även där. Shit, vad vi frös den första vintern vi var där innan fönsterbytet!

   Radera
 2. Hua, inget för en frysfis som mig :) Jag har pyjamas i Ceasars stil på vintern här och då bor vi ändå i ett superissolerat passivhus ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, jag håller mest till på nedervåningen där det är varmt och skönt av värmepumpen. Det hade antagligen varit rätt varmt uppe med om de inte hade haft stora glasväggar i trappen som blockar luftflödet uppåt. :)

   Radera
 3. Aj då, låter sådär med draget ;) Vår byggare säger att vårt hus har så tjocka väggar och så mycket isolering att vi inte kommer behöva nån uppvärmning alls, typ ;) på blåsiga Shetland.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det låter bra det. Sheltand är väl också så pass kallt att husen bara måste vara riktigt bra. :)

   Radera