onsdag 6 juli 2016

Sol, bio och vad fasen är nettball?

Helgen som gick var bara magisk, som en minisommar mitt i regnrusket som har varit och som kommer ännu värre i juli-september. Vi behövde den alla, då Caesar är så trött, så trött efter ännu en skoltermin, Niklas har jobbat som en tok de senaste veckorna och även jag fast jag inte har något riktigt att skylla på riktigt.


Ja, du ser ju vilken vitaminkick det är att hänga ute i den här naturen, hitta en rolig lekplats, vandra på stranden i lågvatten och bara prata...


Här är utsikten från stadsdelen Blockhouse Bay mot Mangere där flygplatsen i Auckland ligger.


Lite bushwalk blev det också. Annars har det inte blivit så mycket av den saken de senaste månaderna, då vädret har varit så opålitligt och det blir lätt geggigt ute i bushen här om vintern.


Den sena lunchen intogst på Paradise restaurant, en indisk restaurang i den väldigt indiska stadsdelen Sandringham. Vi stannar ofta här för lunch när vi åker till och från de västra natursköna delarna i Auckland. Niklas fick tips om detta ställa av en indisk kille på jobbet och det är ett grymt ställe, riktigt bra.


Sedan förenades jag med mina körkompisar i Auckland Gospel Choir för att sjunga på en nettballmatch. Jag visste ju inte ens vad nettball är, men det är som basket fast man inte får dribbla kan man säga lite förenklat. Jag tycker det inte är jättekul att titta på sport, men vi hade ju verkligen bra platser och då vi var där som stöd klappade och tjoade vi så mycket vi kunde. Kul!


Vi fick gratisbiljetter till familj och vänner, så Niklas och Caesar passade på. Caesar tyckte det var roligast att samla på de uppblåsbara grejerna man kunde klappa med och bagageluckan i bilen var full av dessa på hemvägen.

Det är lite roligt med sport här, då de sysslar med så olika sporter mot för oss i Sverige. Här är ju rugby den utan tvekan största sporten och All blacks har ju nästan helgonstatus här. Annars är kricket och nettball stora sporter. Fotboll är en vintersport här och inget som spelas sommartid. Många av Caesars kompisar spelar rugby eller kricket sommartid och fotboll på vintern.


Min fina och färgstarka kör. 95% av medlemmarna är från Samoa och de sjunger som gudar - så begåvade hela bunten!


Söndagen fortsatte med långpromenad i solen, Caesar på sin kickbike, en promenad efter vattnet. Sedan åkte vi och köpte snorklar och vattenskor för att ta med till Fiji. Helgen avslutades med skolans föräldraförenings bioevent, där vi visade BFG och överskottet går till skolan. Det var riktigt lyckat och kul och det första event som vi i den nya styrelsen stod för.


Lågvatten = havsbotten. :)

3 kommentarer:

  1. Vad mycket spännnade du får vara med på tack vare sången!

    SvaraRadera
  2. Nettball hade jag aldrig hört talas om förut. Intressant att det finns såna lokala sporter!

    SvaraRadera
  3. Oj! Händelserikt minsann! Naturen är verkligen härlig, tack för de vackra bilderna.

    SvaraRadera