tisdag 19 juli 2016

Båtluff i Yasawa islands i Fiji

Oj, vilken skön semestervecka vi har haft i Fiji. Vi alla var i behov av en väldigt lugn vecka och det kravlösa livet på små ö-resorter passade oss rätt bra just nu. Vi har nog sällan medverkat i så lite utflykter som på den här resan utan har nöjt oss med att snorkla bland korallerna, badat i poolen, spelat kort, läst böcker och umgåtts.


Jag hade egenmäktigt bestämt att vår familj skulle ta sig ut bland Yasawaöarna, då dessa omskrivits på många internetsidor som de vackraste. Niklas har som vanligt ingen aning om var vi ska, utan åker med och är alltid glad och tacksam för mina resebokningar. :) Tvärtom funkar inte, då jag är mer kinkig och tycker mycket om vad han bokar, vi har provat den icke fungerande varianten med, haha! Kontrollfreak - jag?! :)

Den största internationella flygplatsen i Fiji ligger i Nadi(uttalas Nandi). Därifrån kan man ta den effektiva färjan Yasawa flyer som går upp och ner genom Yasawa-öarna en gång per dag. Du får upphämtning med buss från ditt hotell i Nadi och sedan checkar du in ditt bagage och dig själv till din destination och går på båten. Den stora katamaranen stannar till vid alla resorts och små byar utefter rutten och där blir du hämtad av resortens små båtar som kör dig i land.


Det går även att ta sig ut till dessa öar med små flygplan via Pacific Island Air som landar på havet. Till Blue Lagoon Beach Resort, den resort som låg längst bort i ö-världen tar ca 5 timmar med den dagliga båten, men ca 30 minuter med Seaplane. Enkel flygresa till Blue Lagoon kostar 320 FJD per person, ca 1200 SEK i dagsläget. Det kändes som jag var med i Magnum PI därute på Blue Lagoon när de små planen landade. :)

Vi reste med båten Yasawa flyer på till och från våra 3 resorter. Alla båtturerna var ca 2-3 timmar långa och kostnaden för dessa för 2 vuxna och ett barn var ca 1200 FJD, med andra ord 5000 SEK. Det går även att köpa Bula passes, där man får åka på båten obegränsat antal gånger under ett visst antal dagar.

11 kommentarer:

 1. Guuuud så härligt! Den stranden alltså, ser så lugnt och fint ut.

  Men 5000 kr för båten, det lät mycket?! Eller?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fiji är ju inte direkt Vietnam, att resa här på söderhavsöarna är rätt dyrt och Fiji tillhör de dyrare. Vi hade att välja på båten för 5000:- och seaplanes för säkert det trippla för att åka ut till Yasawa islands. Det är de valen som finns om man inte har en egen båt. :)

   Radera
 2. Men så härligt det låter, och skönt med en sån kravlös ta det lugnt-semester! Vi har haft det superfint i Tjeckien, men det var ju i stället fullt ös och väldigt högt tempo, haha ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var riktigt välbehövligt, inte minst för Caesar som går igenom en sexårskris och var så trött efter förra skolterminen. :)

   Radera
 3. Vi har samma upplägg Jag planerar, maken hänger på och gillar läget. Ser härligt ut där. /Kontrollfreak också

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, det har hänt att vi har gjort tvärtom, men det slutar alltid att jag klagar på hans beslut. Han är inte ett dugg känslig och kan bo i vilket råtthål som helst om det är billigt, men sådan är inte jag riktigt...

   Radera
 4. Jag skulle gärna vilja åka till Fiji. Så mysigt det ser ut. Har följt dig på Instagram. Ha det bra. Kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det var riktigt fint och rekommenderas varmt. Om man har en resa planerad till Australien, Nya Zeeland eller Hawaii som har direktflyg till Fiji, är en vecka där att rekommendera, helt klart.

   Radera
 5. Ser ju helt fantastiskt ut! Haha, och stor igenkänningsfaktor med det där planerandet. Dom enstaka gångerna mannen bokar något är det nästan så jag står lutad över hans axel för att kontrollera datumen. Låt oss säga att det har skett ett par incidenter, så mitt kontrollbehov är befogat (tycker jag iaf)...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, ja vi har också råkat ut för boenden med lite för mycket ofräschheter för mig(han bryr sig inte) när han har fått bestämma och han är alltid supernöjd med mina val, så vi kommer nog fortsätta på inslagen linje. :)

   Radera
  2. Vi har ganska samma smak, så det är inte problemet för mej. Det är mera ett issue med att rätt månad blir bokad (vilket har blivit fel) och hotell i rätt stad bokas (tänkte gå fel, men upptäckte som tur det innan bokningen)..... Så jag fortsätter vara planeraren, säkrast så ;)

   Radera