lördag 23 juli 2016

Vidare till Blue Lagoon Beach Resort längst ut i ö-bandet

Efter två dygn på Octopus resort, med mestadels bad, läsande och hängande var det dags att åka vidare norrut några timmar, till den blå lagunen. Vädret var lite hårt, så vi fick klättra över berget för att stiga på båten på andra sidan, där det var kav lugnt.


Även på denna resort hade vi ju bokat plats i sovsal, fast vi fick veta att barn inte får bo i dessa. Inget annat fanns ledigt på resorten när vi kollade, så vi åkte dit och chansade. För en väldigt liten summa pengar blev vi då uppgraderade till en egen fin bure med eget badrum igen...


...med en ännu härligare utedusch denna gång, en dusch med trädgård liksom - underbart!


Blue Lagoon Beach Resort ligger så vackert, så vackert i en stor lagun, med ett jättefint korallrev som vi snorklade i. Vi lånade kajaker och här fanns även stand up-paddling brädor, en dykskola och lite diverse utflykter. Här fanns också Walking trails över ön och vi njöt för fullo av våra två dygn här!Caesar och de andra barnen hade ett tufft jobb med att mata de exotiska fiskarna med bröd efter frukost. Caesar frågade efter så mycket bröd att personalen kom med en hel limpa till slut och alla fiskarna blev nog mätta. :)


Snorklingsdag.


I solnedgången vandrade jag och ett gäng damer upp för berget för att göra yoga med fantastisk utsikt över vattnet, bergen och solnedgången. Det var bara magiskt! En fin grej var att en tjej i serveringspersonalen var med och provade yoga för första gången. Jag gillade verkligen stämningen på denna resort och personalen verkade så glad och nöjd här.Poolhäng mot havet, restaurangen och baren, så mysigt med alla sittgrupper och loungemöbler mot havet.


Jag hade som mål att delta i hantverksklasser, yoga och matlagningsklasser. Det blev yoga, men inget annat, men det gjorde inget, då dagarna ägnades åt havet, poolen, samtal och böcker. Kokoda är en fantastiskt fräsch fiskgryta, som jag gärna hade lärt mig laga, men jag ska googla fram ett recept nu i efterhand tänkte jag.


Så god mat här, det här är faktiskt efterrätten på barnmenyn, så lyxig även den och Caesar var mycket nöjd.


Efter två dygn lämnade vi motvilligt denna oas, ett så himla härligt ställe! Caesar sa att han ville stanna där 2000 nätter till och jag hade inte protesterat.

På väg mot den stora båten som skulle ta oss till vårt sista stopp på vår lyxbåtluff.

2 kommentarer:

  1. Haha så söt, 2000 nätter - det såg nästan faktiskt ut som ett sådant ställe man skulle trivas på cirka så länge, det måste jag hålla med om ;) Och med de aktiviteterna!!

    SvaraRadera
  2. Klättra över berget - inte det på bilden hoppas jag?! :) Ser härligt ut!

    SvaraRadera