onsdag 9 mars 2016

Spontanitet

När vi vaknade i söndags var vi alla trötta och sega. Efter en lång morgon bestämde vi oss för en snabbis på vår favorit Clevedon farmers market och sedan köra vidare söderut, på kustvägar vi aldrig varit på.Självklart ligger det ju flera nationalparker med vandringsstigar en masse även där, så vi tänkte spontanstanna vid någon av dom för en kortare promenad och kanske ta ett bad i havet.

Istället körde vi vidare söderut och svängde av vid den sydligaste av parkerna, men såg att stigarna var steniga. Vi behövde en park med gräsmark för Caesars skavsår på ena foten. Han behövde helt enkelt kunna gå barfota. Vi kikade på parkens informationstavlor och där stod en notis om ett ställe längre söderut som var känt för sin fish and chips samt ett thermalbad med en stor pool.

Ändrade planer! Vi hittade även en lekpark med pirattema vid havet till Caesar i Kaiaua.Fisken var fantastisk! Jag har aldrig förstått fish and chips när jag har provat det i London, i Kanada mm. Här på Nya Zeeland är den däremot fantastisk.

De väldigt stora, köttiga fiskarna som fiskas i haven här utanför och det faktum att fisken alltid är dagsfärsk lägger en fin grund. Sedan att Nya Zeeländare älskar allt som är friterat och därför också är riktigt bra på friterad mat och pommes frites blir kombinationen bara så vinnande.


Sedan drog vi vidare och fördrev eftermiddagens sista timmar på Primera hot springs innan vi tog de vackra slingrande vägarna genom Hunua Ranges tillbaka till Auckland igen. Thermalbadet hämtade sitt vatten från 33 olika källor och har visst den största thermalpoolen på södra halvklotet. Den är hela 47 meter lång.

8 kommentarer:

 1. Nja deras friterad mat var ingen höjdare särskilt inte Kentucky Fried chicken , smaken är olika

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, jag har aldrig satt min fot på Kentucky Fried Chicken, den amerikanska kedjan som också finns här, men jag längtar heller inte dit. Här på NZ ska man istället fokusera på de små fish and chips-ställena(ofta små kiosker ute på landet), det är de som är bra.

   Radera
 2. Eftersom vi tydligen ska få ytterligare ett barn barn får man väl ta en skräckresa till nästa vinter kanske ett stopp på några dagar halvvägs skulle göraresan lite lättare

  SvaraRadera
  Svar
  1. Åh, stort grattis! Hur många har ni i dagsläget?

   Radera
 3. Häruppe har vi UK's no 1 winner fish&chip shop ;) alltid dagsfärsk haddock, underbart gott! :)

  SvaraRadera
 4. Inget gick upp mot de naturligavarma källorna vi var på mellan taupo murupara , två floder en varm en kall som gick ihop fantastiskt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du kommer inte ihåg namnet på dessa? Vi åker förbi Taupo under påskhelgen nämligen. :)

   Radera