onsdag 9 mars 2016

Drömresemål just nu

När man bor här på andra sidan jorden blir ju de lättillgängliga resemålen de som i Europa är de mest exotiska. När man från Sverige har 3.5 timmars flygresa till Spanien kommer man till Fiji, Samoa, Tonga och Cook islands med samma flygtid från Auckland.


Däremot har jag ett mycket mindre resebehov härifrån, då min vardag helt enkelt inte är lika grå och stressig som hemmavid. Jag är ju deltidshemmafru(egentligen inte då jag jobbar halvtid & pluggar halvtid, men båda sker ju på distans) och har min son i skolan 6 timmar per dag) och bara älskar det, med den frihet jag har och den extratid jag har för att spendera med Caesar, om man jämför med livet hemma i Sverige.

Jag hade en fundering på om jag och Caesar skulle försöka komma med något flygplan någonstans i april när han har höstlov, men han vill inte och jag känner inte heller något behov. Det är fortfarande 25C här och varmt i havet. Det finns så mycket vackert att se runt Auckland, så vi blir nog hemma.


Överst på min drömreselista ligger just nu typ alla söderhavsöar, som vi har som mål att bocka av under våra två år här. Stannar vi längre än så utökas listan, därför har jag delat upp den.

1. Samoa(redan inbokat i september 2016)
2. Fiji(redan inbokat i juli 2016)
3. Bora Bora
4. Rarotonga
5. Tonga
6. Sydön med husbil(redan inbokat i december 2016)
7. Stora Barriärrevet i Australien


Om vi stannar längre än två år tillkommer dessa:
8. Hawaii
9. Tokyo
10. Bali
11. Peru
12. Perth i Australien

Ja, vi håller oss nog upptagna några år med dessa resplaner är jag rätt så säker på. :) Var har du för drömreselista eller resplaner för tillfället?

14 kommentarer:

 1. Wow!! SÅ inspirerande att läsa! Är så glad att du kommenterade på vår blogg, och jag ser fram emot att hålla kontakten!
  Vi planerar också husbil under vår NZ-tid, som enligt de grova planerna blir dec 16 - jan 17. Och vill också uppleva någon/några söderhavsöar. Men men... är inte riktigt framme i planeringen än.
  Hade varit jätteroligt att få träffa er där!
  Vi hörs! hälsar ida

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är ju också en typ som bara skulle kunna sälja allt och ge mig iväg, så jag tycker det ska bli superspännande att få följa er! Mina två män i familjen är inte likadana utan gillar stabilitet och en trygg, tydlig bas, så därför gör vi det inte, även om vi äventyrar en hel del på vårt sätt. Då får vi se om vi ses på Sydön eller Nordön då vid årsskiftet. :)

   Radera
 2. Wow! Tänk att ha så nära till sådana fantastiska resmål. Förstår absolut att ni passar på att utforska dem! Dessutom har ni det ju rätt bra på "hemmaplan". Jag har också bloggat om drömresmål i dag: http://www.travelonacloud.com/2016/03/mitt-dromresmal-just-nu.html

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, lite overkligt faktiskt att Samoa är det nya Medelhavet liksom. :) Jag ska in och läsa!

   Radera
 3. Vi har inbokat Californien i maj kom för tre veckor sedan hem från Las Vegas dit och åker jag igen i december (Las vegas here I come)..är en älskare av Usa och varit dit närmare 20 ggr mest californien,i december 2016 kryssade vi med Allure of the seas i öst karibien( Bahamas,St Thomas,St Maarten) och nu i februari åker vi med den nyaste Harmony of the seas till väst karibien( jamaica,Haiti,Mexico)..försöker hinna med ca tre resor/år.Har varit i Australien ,besökt Hawaii.Alltså med andra ord ÄLSKAR att resa!!!Om kanske 5 år vill jag prova en kryssning med Royal caribien cruisline (vi gillar RCCL super mycket) som startar i Hawaii och slutar i Sideney via många härliga öar i franska polynesien..ex Moreea,Bora Bora,Papeete,2 ställen i NZ och många sjödagar...den drömmen skall jag uppfylla :)Våra kidz brukar vara med på dom flesta resorna :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Las Vegas var förvånande mysigt tycker jag. Vi var där några dagar förra året. Kryssning var schysst, ett lättsamt sätt att resa, helt klart. Det låter som att du har härliga resplaner!

   Radera
 4. Vilka underbara drömresmål! Jag kan bocka av flera av dem, men hoppas komma till Bali, Tonga och Samoa någon gång i livet.

  Just nu lockar dock kallare remål än så, drömmer om Antarktis när jag fyller jämnt om några år. Vore så grymt häftigt!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Antarktis verkar coolt på mer sätt än ett, ursäkta mitt dåliga skämt. :) Jag har sett någon kryssning dit, men den var ju sjukt dyr. Du får kontakta kryssningsbolaget och fråga om bloggarrabatt helt enkelt.

   Radera
 5. Spännande med alla Söderhavsöar! Högst upp på min lista står Centralasien. Närmaste planerna är Slovenien och Kroatien och Ungern.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, Slovenien vill vi se mer av i bloggen, det sägs ju vara så vackert! Ungern ligger dock inte högt på min lista efter den politik som tyvärr förs där nu för tiden. Kroatien har blivit er grej liksom, fantastiska bilder därifrån hos er. :)

   Radera
 6. Ja men det vore väl inte fel att kunna "kvista förbi" något av dessa resmål bara så där! :-) Jag har avstått från att sätta upp några resmål alls i Oceanien på min önskelista eftersom jag inte har någon realistisk möjlighet att realisera dem innan barnen är vuxna och någorlunda utflugna. Men det är klart att de lockar!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, de är inte särskilt billiga att resa till ens härifrån, så jag förstår vad du menar. :)

   Radera
 7. Peru och Australien hör också till mina drömresemål just nu :) Samt Italien, Marocko, Sri Lanka m.m.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, listan kan ju göras hur lång som helst! Både Italien och Marocko är härliga resmål. Sri Lanka säkerligen med. :)

   Radera