onsdag 2 mars 2016

Fördelarna med att arbeta på flygbolag

En klar fördel med att arbeta på ett flygbolag är möjligheten till billigare biljetter. Vi hade det hemmavid via Niklas jobb på SAS och då hade vi tillgång till ett nätverk av flygbolag.

Idag kom Niklas hem med inloggningen till personalbiljetter. Precis som på SAS får man det efter 6 månaders anställning.


Det var väl inte många trogna läsare av denna blogg som missade den helt improviserade jorden runt-resan vi begav oss iväg på under 2.5 månader förra vintern? En sådan resa kan man ju nästan bara göra om man är extremt rik(då biljetter till flyg som avgår om två timmar brukar vara rejält dyra) eller anställd på ett flygbolag.

Här på Nya Zeeland har vi haft det första halvåret utan utlandsvistelser på extremt många år. Å andra sidan är vi ju utomlands hela tiden här på Nya Zeeland. :)


Nackdelen med ID-biljetter, som det kallas, är att man blir sist boardad, så man vet aldrig om man får komma med eller inte. Här på NZ har man förutom vanliga ID-biljetter möjlighet att köpa "vanliga" biljetter inrikes för 50% rabatt samt utrikes för 25% rabatt. Oehört praktiskt när man har skolbarn som bara kan resa under de resehypade loven.


Fördelen är att den typen av biljett är väldigt flexibel, de trixar och fixar och ma kan få flyga i cockpit till exempel, vilket både jag och Nicke har fått förmånen att göra.

Kanske jag och Caesar tar oss en liten flygtur någonstans under hans höstlov i april, medan stackars Niklas är hemma och jobbar... :)(det var Niklas egen idé faktiskt)

På önskelistan över Air New Zealands längre destinationer finns Hawaii, Tokyo, Vancover, Bali och Singapore. Alla dessa resmål är nya för mig. Underbara Buenos Aires och San Fransisco är resmål jag lugnt kan tänka mig återvända till med.

5 kommentarer:

 1. Hoppas något av era mål blir verklighet!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Känner jag oss rätt kommer nog ett gäng av målen på önskelistan bli verklighet. :) Däremot ligger söderhavsöarna och NZ/AU högre upp på listan då det är så pass långt man bara kan komma från Sverige. De andra resmålen i de andra världsdelarna når man lika lätt hemifrån som härifrån.

   Radera
 2. Så är det ju, man är utomlands hela tiden nu :) Att åka iväg delar av familjen kan vara jättemysigt! Bra fördel med flygbiljetterna ändå.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är väldigt trevligt! Framför allt är det rätt dyrt att flyga häromkring, då konkurrensen är mycket lägre än inom Europa. Jag och Caesar har varit på många resor själva, då jag som egen företagare alltid har prioriterat ledighet...:)

   Radera
 3. Det måste ni ju utnyttja!

  SvaraRadera