fredag 4 mars 2016

Nya Zeelands natur -provocerande vacker!

Ja, det finns bara ett sätt att sammanfatta Nya Zeelands natur på och det är: FANTASTISK!


Jag kan aldrig se mig mätt på det intensivt turkosa havet, de gröna rullande kullarna, vidderna, himlen med molnen som dansar omkring, bushen som är som Jurassic Park som Caesar beskriver det, vattenfallen vi kan bada i, de milslånga vita stränderna och lugnet som råder. Helt plötsligt i bushen flyger en gigantisk fjäril förbi eller från bilfönstret skymtas en intensivt färgad exotisk fågel.

Ibland kan jag nästan bli förbannad när vi viker runt ett hörn och ser en ny, magnifik vy. "Nu får väl det här djäkla landet ge sig någon gång?!" Det blir liksom som en absurd overload, som en Bollywoodfilm, där alla aktörer spelar över, för mycket av det goda...


Inte att förglömma är renheten, fräschören! Det är rent och fräscht överallt. Nya Zeeländare älskar sin natur och spenderar helst sin lediga tid i den, de campar och åker båt när de har semester och de flesta gör det hemma på Nya Zeeland.
Jag förstår dom helt.


Jag fick höra av en bekant idag att hon tycker att vi åker omkring och ser så mycket vackert hela tiden. I min värld reser jag otroligt lite just nu. Normalt har vi säkert 10 veckor utomlands per år vanligtvis, men under våra 6 månader här har vi inte gjort en enda utlandsresa.


Niklas klagar lite på att han här bara har 4 veckors semester, men vi båda känner också att varje helg är semester här. Inom tre timmar från Auckland når man enormt många vackra regioner och ställen. Bay of Islands, Coromandel, Tutukaka coast, Tauranga, Rotorua, Hobiton, Raglan, Waitomo med mera...


Bara det faktum att bilden ovan visar vår stadsdel gör att vardagen också känns fantastisk. Vårt hus ligger ca 200 meter in från denna strand. Idag efter skolan var vi på ett litet födelsedagskalas i en lekpark som avslutades med att barnen kastade av sig sina skoluniformer och kastade sig i det varma havet vid denna strand.

Nya Zeeland är det absolut vackraste land jag har varit i vad gäller natur. Andra bubblare på den listan är Island, Bolivia och Dominica(ett litet land i Karibien med fantastisk natur!).

13 kommentarer:

 1. Väldigt vackert och väldigt mycket natur verkar Nya Zeealand ha! Läser du också Newzealandbyhelena ?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag läser den lite sporadiskt, ett riktigt coolt projekt! :)

   Radera
 2. Nya Zeeland är så vackert, kan inte se mig mätt på bilder därifrån! Längtar tills det blir min tur att dela med mig av landets skönhet och förhoppningsvis dröjer det inte så länge till :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej, det är lite sjukt faktiskt, fast på ett bra sätt. Jag kan inte heller se mig mätt på NZ-bilder. Listan över platser att besöka blir längre och längre. :) Du måste ju hojta till om du kommer hit!

   Radera
  2. Jag förstår att den bara blir längre och längre... Jag har inte ens börjat på min lista för om jag gör det så kommer jag nog fastna alldeles för länge med den ;) Men ja, jag hojtar absolut till när jag kommer ;) Hur länge planerar ni att vara kvar där?

   Radera
 3. Vi kan bara hålla med! Vi tyckte att NZ var fantastiskt vackert och var otroligt imponerade av den stora variationen i naturen när vi reste där. Nu har Peters son och hans fru nyligen kommit hem från en tur till NZ (hennes släkt bor där) och de är minst lika fascinerade!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det växlar ganska snabbt. Ni har ju fått er del av underbart vacker natur med detta året att dömma av era underbara bilder från husbils-resan. :)

   Radera
 4. Vansinnigt provocerande! ;) Nu har vi en del andra lite längre resor planerade men nån gång...då ska vi ta oss till andra sidan jordklotet och se allt det som är så provocerande vackert där :)
  /Linnea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Eller hur! ;) Det finns mycket provocerande vackert i Europa med som tur är och ni bor ju verkligen mitt i smeten. Vi har också diskuterat några gånger att bo lite mer centralt i Europa, då det är så lättillgängligt allting.

   Radera
 5. Alltså första bilden ser ut som en målning..! Fantastiskt! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hehe, ja faktiskt, fast den är tagen med min Iphone. Jag ska gå till en gallerist och försöka kränga den dyrt. ;)

   Radera
 6. Riktigt härliga bilder, får ju nästan lust att börja söka resor dit :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Bara nästan?! Det är klart du ska lägga till Nya Zeeland på din reseönskelista. Det är ett fantastiskt resmål.

   Radera