måndag 10 augusti 2015

En skön dag på Häringe slott och Årsta Havsbad

Jag vet inte hur många repetitioner som krävs för att skapa en tradition, men vi hade i alla fall så himla mysigt på Nickes födelsedag förra året att vi körde en liten repris på den även i år.


Vi började firandet med bad och picknicklunch på Årsta havsbad. Vi kom av misstag ner lite bortanför de stora baden och fann en vik där det var mindre folk, väldigt fint litet bad. Här åt vi kräftor och melonsallad, pratade, promenerade och badade fötterna åtminstone.
Årsta havsbad måste ju ha Stockholms allra sötaste och kanske endaste(?) bokbytarbusshållplats?


På eftermiddagen hade jag bokat bord på Häringe slott för en underbar afternoon tea! Bara miljön och att få sitta i dessa härliga soffgrupper är underbart! De har små lönndörrar och ett lekrum för barn att utforska dessutom. Bakverken är väldigt fina och servicen sobert lyxig.


För 50:- per person får man tillgång till poolen på Häringe slott, ett riktigt hett budgettips om man tar med sig picknick. När vi kom kl 15 var den rejält fullsatt, men vid 16.30 började lugnet lägga sig och vi lyckades få tag på varsin solstol. Här njöt vi av den stora poolen och när vi frös packade vi ihop för en grillkväll hemmavid. En sån där dag man lever länge på...

2 kommentarer: