måndag 22 december 2014

E - El Nido i Filippinerna

När Caesar var 9 månader gammal begav vi oss ut på en månads resande i Asien, i Vietnam och på Palawan i Filippinerna.

Jag hade ordnat så vi flög från Vietnam till Manilla med billiga flygbolaget Cebu Pacific. När vi väl landade i Manilla hoppade vi in i en taxi till en liten flyghangar. Flygbolaget tillhörde Miniloc resorten vi skulle bo på. Det var kul att flyga ett så litet bolag. Vi blev bjudna på frukost av värdinnor och sedan verkligen vägde dom in oss, för att kunna planera flygningen i det lilla propellerplanet.


Jag sov någon timme och vaknade sedan upp av bilden av fantastiska paradisöar under oss...


Efter en härlig båttur var vi framme på Miniloc island. Själva byn El Nido ligger på fastlandet, men hela skärgården där även denna ö ingår kallas El Nido. Snorklingen 40 meter ut i vattnet var magisk! Som en tecknad film från ett korallrev - men på riktigt!


Jupp, här bodde vi några underbara nätter i rummet näst längst till vänster, ett dubbelrum med ett tillhörande litet loft som ni ser på bilden. Vi blev uppgraderade som tur var, då vi hade beställt ett rum med utsikt mot trädgården.

På den här resorten ingår ett helt koncept och redan på båten ut mötte vi vår activity manager som gav oss ett smörgåsbord av aktiviteter och bokade in oss på de vi ville ha. Man kunde snorkla, upptäcka dolda laguner, gå på djungelvandringar, göra vattensporter, dyka, åka till deras privata beach clubs, besöka systerresorten på middag och en hel del annat naturliv... vi blev bra bortskämda här och det är en av de bästa saker vi någonsin har gjort. Vi kommer nog tillbaka någon dag...


Caesar kallades av alla the most popular guy on this resort. Han fick mycket uppmärksamhet, då personalen här var i 30-årsåldern och många hade barn och familjer på fastlandet de träffade väldigt sällan. Många, många gosade med honom må jag säga.


Heaven on earth...

2 kommentarer:

  1. Vilken dröm! Skönt att det finns sån här gömställen...

    SvaraRadera
  2. Det var verkligen ett fantastiskt ställe & värt varenda krona 20 gånger om!

    SvaraRadera