lördag 13 december 2014

Caesars fem bästa Stockholmstips för barn

Min snart 5-åring har en fantastisk farmor som hämtar honom på dagis då och då och tar med honom runt på stadens museum. De går på Vasamuséet, Spårvägsmuséet, Cosmonova, Medelhavsmuséet, Skansen, Tom Tits med flera. Han har kanske varit på fler museum i stan än jag.

Det roliga är många bara antar att barn tycker museum är tråkiga. Varje gång vi är på resande fot och Caesar får höra ordet museum, hoppar han upp och ropar: JA!

Här kommer Caesars topplista:

1. Spårvägsmuseum. Han börjar nog växa ur det lite, men när han var 3-4 år ville han åka dit varje dag, och jag menar det, jämt tjatade han om Spårvägsmuséet på Södermalm. Det är dessutom väldigt prisvärt, inte många tior kostar inträdet där.

Här finns en massa bussar, tågvagnar, lekstationer och ett sött minitåg som kostar lite extra att åka med i.

2. Tom Tit´s. Tom Tit´s ligger i Södertälje och inte i Stockholm, men det är så pass bra att det måste få komma med på listan.
Vad som är det bästa med Tom Tit´s är att det är lika kul för oss föräldrar. Vi har varit där med Caesar när han var 2 år, kusiner på 9 och 11 och vi alla hade en lika fin tid där.

3. Gröna Lund. Jag tror inte stället behöver någon närmare presentation, men det är en återkommande favorit. Caesar och farmor hänger här på somrarna mer än vi som familj gör. De går hit vardagar vid tidig dagishämtning, lugnt och skönt med andra ord.

4. Cosmonova. Naturhistoriska muséet i det stora hela är ju väldigt fint, med en härlig utställning om människokroppen. Här finns dinosaurier och stenar att upptäcka, naturens mysterier. Senast igår var Caesar med farmor på filmen om Galapagosöarna med farmor.

5. SL! Caesar älskar att åka pendeltåg, tunnelbana, buss och båt. Ja, ibland är det inte svårare än så... :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar