måndag 8 december 2014

C - Calama i Chile

I kommunen Calama i norra Chile är det koppargruvorna som bringar in mer pengar än den vackra regionen runt Salar de Atacama, saltöken och den mysiga byn Sand Pedro de Atacama. Öknen häromkring är värdens torraste öken med i snitt 15 millimeter regn per år! Vissa väderstationer här har aldrig registrerat regn!


San Pedro de Atacama


Detta område bjuder på oerhört mycket vacker natur med stor variation, en väldigt mysig bohemisk by och en stjärnhimmel som inte är av denna jord - helt magisk! Här ligger stora astronomiska center, då det är en av världens bästa platser att studera stjärnhimlen på.En resa hit bjuder på många fina utflyktsmål, områden med gejsrar, otroliga stenformationer, vackra stenlandskap och lagunder i olika färger, riktiga månlandskap. Vi flög hit från huvudstaden Santiago de Chile där vi gick in på en resebyrå och köpte en resa med flyg, hotell och guideprogram hit samt ett paket till södra Chile, för att se Patagonien. Resorna var väldigt prisvärda då, men det var några år sedan nu.

Bilder lånade från Wikipedia, bugbog.com, offexploring.com, pinterest.com och vivboo.com

2 kommentarer:

  1. Ser vackert ut. Gillar second hand affärer så Portobella är något för mej!

    SvaraRadera
  2. Ja, det är fantastiskt vackert! Ja, Portobello var mysigt, det blir nog ett längre besök där nästa gång jag åker till London.

    SvaraRadera