fredag 30 augusti 2013

En tur med djur, en lagun och en rauk.

Många och vackra är fåren på Gotland. Dessa vitkalkade hus mellan majsåkrar, bara det får en att vilja bli keramiker och gå i långa linnetunikor, eller hur?

På lördagen åt vi långfrukost ute i trädgården och drog iväg på en biltur. Första stoppet var Slite marknad, det var en knallemarknad, men av det mysigare slaget, med en del hantverk och fint utspridd runt hamnen och parken. Vi fikade på kafé Medusa och Slite växte på en, inte så turistig ort utan en arbetarort med vackra gamla fiskarhus - riktigt mysigt!


Jag och Mis passade på att simma i den folktomma Blå Lagunen. Det var lite småkyligt, så det gällde att ligga i för att bibehålla värmen. Det var riktigt mysigt och en lite magisk lagun. Vi åkte upp till Fårösund för att tanka vår tomma bil och såg att en färja snart skulle lägga ut till Fårö. Vi passade på med en spontantur dit och det är verkligen inget jag ångrar. Riktigt vackert, så här kommer en bildkavalkad.Efter Fåröturen åkte vi hem till den lilla magiska stugan med havsglimt och grillade, åt kvarblivna kräftor och det blev visst ett parti vist även denna kväll, men utan någon tur för mig och Professorn denna gång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar