onsdag 21 augusti 2013

Dags för hemfärd igen

På söndagen flög professorn hem efter frukost. Vi andra begav oss till de Pijp som är en stadsdel söder om centrum kan man väl säga. Det är som Södermalm i Stockholm, en bohemisk lite hip och kreativ stadsdel. Kejsaren hade drömt om att åka spårvagn, så det gjorde vi dit. Vi rivstartade besöket i området med ett besök på det livsfarliga tårtkaféer De Taart van m´n Tante.


Vi valde varsin bit och njöt av den kitschiga omgivningen, ett väldigt mysigt ställe. De satt som en sten i magen och sedan vandrade vi vidare.

Vi hade tänkt kolla in den berömda loppmarknaden i området men lyckades pricka in dess ända stängda dag, så åk inte dit en söndag, om du vill besöka marknaden. Vi tog en promenad och helt plötsligt såg Mis något konstigt i ett fönster på andra sidan ån. Vi såg att det kl 12 på söndagen stod några unga tjejer i neonfärgade bikinisar och åmade sig i röda fönster inför totalt folktomma gator, en mycket udda upplevelse. Jag och Mis fick en varsin lysande ljusslinga med konstgjorda blommor som skulle viras runt ett cykelstyre - hur har vi någonsin kunnat leva utan en sådan frågar jag mig. Kejsaren körde några varv i en lekpark och vi tog en fantastisk lunch på
Bazar, en restaurang som har en mixad meny av nordafrikanskt och turkisk mat kan man nog säga. Lokalen, som är en före detta synagoga är helt magnifik!


Vi kramade Mis på spårvagnen tillbaka till staden, då hennes flyg gick senare, och begav oss mot tågstationen för att hoppa på flygplatståget. Helgen till Amsterdam sitter varmt i hjärtat och någon dag kommer vi säkert tillbaka, men den gången utan barnvagn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar