onsdag 14 augusti 2013

En första reseberättelse från Amsterdam

Jag och lilla Kejsaren åkte i torsdags kväll för att kidnappa Niklas på hans jobb. När säkerhetspersonalen på hans arbete busringde honom för att berätta att han hade besök, visade det sig att han varit busig och åkt lite tidigare från jobbet än han sa att han skulle. Först när vi gav luren till Kejsaren förstod han att något var konstigt. Han fick helt enkelt vända tillbaka. Tur nog jobbar han nära vår kära flygplats, så vi var snabbt på plats. En Starbucks senare satte vi oss på planet och redan där hade han klurat ut att våra kära vänner skulle följa med på resan. Våra vänner Professorn och Mis var redan på plats i Amsterdam och väntade på oss när vi trötta dök upp i den sena kvällen.

Vi bodde på
The Convent Hotel Amsterdam MGallery Collection, ett mysigt hotell som ligger väldigt central och har kanonbra frukost. Det var den bästa hotellfrukosten jag fått på mycket länge faktiskt och om ni bokar där missa inte beställa in pannkakor med socker, nom nom! Kejsaren är normalt sett dålig på det där med frukost, men de tre frukostarna som intogs där snittade han på 3 pannkakor per frukost - inte illa alls för en liten pyttemage.

Fredagen startade vi med att springa på en uthyrare av trampbåt och vi hyrde en timme. Jag och Mis trampade på och männen satt bakom och piskade på oss med hejarramsor. Det var mycket mysigt och stämningsfullt att åka runt i kanalsystemet, framför allt när vi vek av in i småkanalerna.


 


Efter det gick vi runt i stan och hängde i Vondelpark där vi tog en mysig fika och en tupplur i gräset.

På fredagskvällen hade Professorn och Mis bokat bord på en Indonesisk restaurang för att fira vårt födelsedagsbarn. Vi åt en fantastisk ristafell som är en middagsmeny med en massa traditionella rätter som man delar på. Det var mycket gott, ris, jordnötssås, kött, vitlök och chili i en salig mix. Vi rullade nästan hem och Kejsaren och jag rumlade i säng medan de andra tog en god öl på ett traditionellt nederländskt brunt kafé.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar