söndag 4 augusti 2013

East cost trail

Vi gick en bedårande och svinjobbig vandrig på 2.9 mil utefter kusten söder om St Johns på Newfoundland. Det var oerhört vackra scenerier hela tiden och attans vilken träningsvärk vi hade dagarna efter. Det var upp och det var ner och det var klättrande över stock och sten. Vissa partier var jättefint röjda medan andra var lite mer svårtillgängliga.
Nästan halvvägs igenom trailen fanns en fantastisk sötvattenskälla som när de höga saltvattensvågorna slår in i källan bildas en gejser. Den sprutade med väldig kraft säkert 5-10 meter upp i luften beroende på havets styrka. Newfoundland är ingen badvänlig ö över huvud taget, havet är högt och grymt. Vädret är rätt grymt och väldigt omväxlande. Min syster har köpt dykarstövlar, då det regnar in i hennes vanliga regnstövlar där. Det regnar hårt rätt från sidan.Lilla vovven var tapper! Endast 9 månader gammal var detta en tuff trail även för henne. På slutet tappade vi bort kopplet och det blev lite otäckt då hon blev ostadig i benen på de branta bergsslickande stigarna.
Precis innan solen gick ner nådde vi vår destination och lyckades dessutom se en stor kanadensisk älg från bilen på väg tillbaka till syrrans fina hus. Det var mycket skönt att komma hem igen, även om trailen var en av de absolut bästa dagarna under resan och hade vi inte haft småbarn eller äldre släktingar med på resan hade vi absolut passat på att hika ännu mer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar