torsdag 16 juni 2016

En utflykt till stranden mitt i vintern

Vädret här är visst oerhört svårt att förutse eller så har ingen investerat i dyra mätutrustningar i denna lilla avkrok i världen. Vädret kan visa sol hela dagen, men så regnar det och vice versa.

I helgen såg det lite ostabilt ut på himlen även om det på internet stod att det skulle bli sol hela dagen. Det regnade rätt mycket, så vi vågade oss inte ut på den bushwalk vi egentligen ville ut på. Istället åkte vi till andra sidan staden, genom det enorma området Waitakere tills vi kom till stranden Piha.


Vi tog en promenad längs hela stranden, vädret blev bättre och bättre och vi gick med fötterna i vattenbrynet. Vissa mer än andra om man så säger. Det var högvatten på väg upp så vågorna upp på stranden var oerhört olika djupa. Det är även ett par vattendrag att korsa och finkornig vulkanisk sand som fastnar på huden.Caesar var genomblöt ända till bröstkorgen när vi slutade vår promenad, så när vi stannade för senlunch på hemvägen passade vi på att gå på Wagamama i New Lynn köpcentrum. Som tur var hade en barnklädesaffär superrea och Caesar fick en ny outfit innan restaurangbesöket. Vi borde ha förutsett detta från sommarens blöta strandturer, men vi tänkte nog inte på det nu när det är vinter här.Jag gick barfota med fötterna i havet, vilket känns oerhört lyxigt som svensk att göra i vintertider. Jag känner mig så tacksam för varje dag jag får bo här!

5 kommentarer:

 1. Den första bilden, den är så otroligt fin! Ser ut som en tavla. Och visst är det lyx för en svensk med detta för oss udda klimat. Tänk dig oss som suttit och frusit idag med en termometer som visat 27 grader!!!

  SvaraRadera
 2. Underbara bilder! Naturen är så mäktig och vacker!

  SvaraRadera
 3. Lika bra väderleksrapporter hos er som hos oss i Wales, fast bättre vädet hos er, hi,hi!!
  Ha en trevlig weekend!

  SvaraRadera
 4. Tack alla, jag det är verkligen vackert här och med lågvatten som speglar sig i sanden blir det magiskt.

  SvaraRadera