onsdag 29 juni 2016

Att samla på länder

Detta år har inneburit rekordfå resor och rekordfå nyupptäckta länder. Förra året besökte jag Spanien, Puerto Rico, Dominica, Panama, Barbados, St Kitts and Nevis, US Virgin Islands, GB Virgin Islands, St Martin, Mexiko, USA, Nya Zeeland, Thailand, Norge, Sverige och Turkiet.


Detta år kommer resandet stanna av vid Nya Zeeland, Fiji och Samoa troligtvis. Inte för att jag klagar, men det är lite ovant bara. Här är både semestrarna kortare, respriserna så mycket dyrare och helt ärligt är det rätt härligt att bara hänga här i Nya Zeeland. :)

Samlar du också på länder eller tycker du det är lite fånigt? Well, hur som helst, så samlar jag. En del av mig känner att denna samling saktas ner under mina år här, medan en annan del säger att det bara är bra och gynnar vår natur med mindre flyg.

På listan enligt sidan som jag gjorde ovanstående bild på är dessa länder/territorier besökta av mig innan 2016 är slut:

Argentina, Australien, Barbados, Belgien, Bolivia, Chile, Danmark, Dominika, Estland, Fiji(om en vecka!), Filippinerna, Finland, Frankrike, Gibraltar, Grekland, Hong Kong, Island, Indien, Italien, Kanada, Kina, Lettland, Liechtenstein, Kenya, Macao, Marocko, Mexiko, Monako, Nederländerna, Norge, Nya Zeeland, Panama, Polen, Portugal, Puerto Rico, Samoa(i september), Schweiz, Spanien, St Kitts & Nevis, Sint Maarten, Storbritannien, Sverige, Sydafrika, Tanzania, Thailand, Tjeckien, Turkiet, Tyskland, Ungern, Uruguay, USA, Vatikanstaten, Vietnam, Virgin Islands US, Virgin Islands GB, Åland, Österrike

17 kommentarer:

 1. Du är inte ensam om samlandet, haha! :) http://resfredag.se/om-att-samla-pa-lander/ Eller, som jag skriver i mitt inlägg, det handlar väl egentligen inte om att samla på länder. Det handlar om att samla på stunder av magiska ögonblick som vävs i hop till en del av hon som är jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det så, jag dras av ren nyfikenhet till nya platser, men jag reser ju ofta tillbaka till många länder som tål att besökas om och om igen.

   Radera
 2. Jag samlar på feelgood upplevelser. Om jag trivts väldigt bra på ett ställe så åker jag gärna dit igen istället för att välja ett nytt resmål bara för att kunna lägga till ett nytt Land i "samlingen". Kvalitet framför kvantitet :-) Men visst är det roligt att resa och upptäcka nya länder. Med vänlig hälsning Tina www.nouw.com/nokids

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag gillar en mix, jag åker ofta tillbaka till samma länder jag med.

   Radera
 3. Samla på länder
  Sverige
  Norge
  Finland
  Åland
  Danmark
  Estland
  Lettland
  Polen
  Ungern
  Tjeckien
  Slovenien
  Kroatien
  Tyskland
  Österrike
  Schweiz
  Lichtenstein
  Monaco
  Italien
  Vatikanen
  Grekland
  Cypern
  Tunisien
  San Marino
  Förenade Arabemiraten
  Singapore
  Nya Zeeland
  Australien
  USA
  Irland
  Storbritannien
  Thailand
  Frankrike
  Holland
  Belgien
  Spanien
  Israel  Hälsnibgar Marianne

  SvaraRadera
  Svar
  1. En spännande lista och vackra Nya Zeeland var ju också med. :)

   Radera
 4. Det kom med "praktiska" webb-tjänster, tycker jag. Innan orkade jag aldrig riktigt hålla rätt på "hur många länder det nu var igen".
  Men nu finns ju Tripadvisor, Reseguiden mfl som hjälper en och då blir det roligt att kunna kryssa ett till land.
  Men jag åker också ofta tillbaka till länder, att "få" nya länder är ju långt ifrån det viktigaste.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har blockat rätt mycket sådant när jag surfar så jag slapp dom, men det är ingen tjänst jag har något samarbete med eller intresse av. Jag kör också Tripadvisor och bara älskar den sidan. Visst är det så, jag åker ofta tillbaka till de länder och platser jag tycker mycket om.

   Radera
 5. Så mange kule land du har vært i! Jeg "samler" vel i grunn jeg også. Nå er jeg oppe i 80 land, og satser på å besøke 100 innen 2017 er omme. :) Det morsomste er jo derimot ikke å krysse av for landene jeg har vært, men å mimre tilbake på alle de spennende og unike opplevelsene og minnene de har brakt meg. Å reise er livet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wow, jobba på, jobba på! :) Ja, resa är så spännande och har verkligen vidgat mitt sinne så mycket.

   Radera
 6. Sverige, Norge Finland, Lettland, Danmark, Holland, Belgien, Frankrike, Tyskland, Österrike, Schweiz, Ungern, Kroatien, Slovenien, Italien, Spanien, PORTUGAL, England, Brasilien, Thailand, Malaysia, Singapore, Indonesien, Australien. Mest Europa och inte så många, Å andra sidan har jag tillbringat lång tid och både jobbat och pluggat i flera av länderna. (Australien 2 x 6 mån, England 2 år, Österrike 2 år, Schweiz 1 år, Spanien ett halvår, Tyskland ett halvår, och flera månader på Bali. (5?) Och så nu inne på fjärde året i Portugal. Få se om det blir fler.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Några till hinner ni säkert med under en livstid tror jag nog. :)

   Radera
 7. Vi samlar inte på länder (i så fall hade vi kunnat anstränga oss att pricka några fler under Europa runt-resan förr året). Jag tycker inte att det är fånigt, men prioriterar kanske annat. Runt 45 länder har det nog blivit ändå...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, hade jag ansträngt mig mer hade jag kunnat samla på fler länder med, men jag återkommer gärna till favoritländer många gånger. :)

   Radera
 8. Jag "samlar" på länder, mest för att det är kul. Det är dock ingenting som spelar någon roll när vi väljer resmål, vi åker gärna tillbaka till ett land vi varit i tidigare, dock gärna nya ställen. Världen är för stor helt enkelt, jag vill se så mycket som möjligt av alla härliga platser. Dock har jag tre länder som jag vill återvända till och det får gärna vara samma platser; Japan, Island och Nya Zeeland (måste nog vara vulkanerna som drar:) Annars åker jag gärna till fantastiska Grekland, Italien och Norge om och om igen, fast som sagt, helst nya platser.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, så är nog jag med. Vulkaniska länder är väldigt vackra, med mycket dramatisk natur. NZ, Island, Filippinerna och Bolivia ligger i topp för mig och av dessa är ju 3 vulkaniska.

   Radera
 9. Jag samlar hellre på platser, för jag tycker t.ex. att det är skillnad på att ha varit en weekend i Berlin och att ha bott i Tyskland i flera månader och sett x antal orter under den tiden :) Sen tycker jag också att tiden man spenderat på en plats spelar viss roll, men är lite knepigare att göra listor på sånt än på länder förstås :) Men visst är det roligt att pricka av länder också!

  SvaraRadera