fredag 29 april 2016

Wenderholm regional park och Waiwera thermal hot pools

Det var strålande väder i lördags, så vi begav oss norrut till det absolut norraste av Auckland, där Wenderholm regional park ligger. Vi avverkar de regionala parkerna på löpande band. Vårt mål är ju att uppleva dom alla. :) För två veckor sedan var vi sjuka allesammen, och detta har segat sig kvar för oss alla tre sedan dess, så ingen av oss var på topp i lördags.


Vi valde en slinga på 4,6 km som skulle ta ca 2 timmar, med en uppstigning på berget efter havet. Det var superskönt, men vi var definitivt tröttare i kroppen än normalt.


Vackra vyer så klart. Vi väljer ofta vandringar som vi vet har vackra vyer. Vi är helt enkelt svaga för vyerna och ofta får man dom efter att ha gått uppåt, så de ger också bättre träning.


När vi var på väg tillbaka valde vi att ta en extra slinga, som också hade utsiktpunkter, såg vi på kartan. (Det finns superbra kartor att hämta gratis över alla regionalparker.) Vägen slingrade sig uppåt igen och under denna stigning visade sig verkligen min kvarvarande förkylning och den var tung! När vi kom upp var det värt det så klart. :)


Stegräknaren visade på rekord i antal avklarade våningsstegringar någonsin för mig, så det var väl inte så konstigt att jag både vilade och svor lite extra på väg upp på den sista toppen.


Caesar med sin kvarvarande förkylning, och som dessutom hade hoppat lunchen, var väldigt trött efter vandringen. Vi hade med oss nötter med torkad frukt, päron och vatten på vandringen, så han svalt inte direkt trots lunchhoppet, så ni inte får för er att jag är en dålig mamma. :)


Vi belönade oss med några sköna timmar på det närliggande thermalbadet Waiwera hot pools efter vandringen, vilket var oerhört skönt för våra trötta kropppar. Här finns ca 8 pooler med olika värme, varav en vuxenpool och ett par barnavdelningar. Där fanns dessutom en ny erfarenhet för oss, en movie pool, där 3 olika barnfilmer visades varje dag. Vi såg lite på Inside out samtidigt som vi badade. Det var mysigt, framför allt då det hann bli mörkt under våra timmar där.


Vi provade också på vattenrutschkanorna så klart. Vi började med de högsta som var som loopar(de gröna överst på bilden nedan). Niklas och Caesar åkte först och när det var min tur lade jag mig ner direkt, vilket ledde till att jag fick upp en oerhörd fart. Jag snurrade runt, vattnet bara sprutade omkring mig och jag slog i ena höften när vattnet tvingade mig att snurra omkring. När jag väl kom ner stod Niklas och skrattade åt mig, då jag hade kommit ut med oerhörd fart och såg smått omtöcknad ut. Min baddräkt hade tryckts upp långt upp i rumpan dessutom. :) Efter det gick jag tillbaka till de mer stillsamma varma poolerna och njöt där medan dom andra åkte vidare i rutschkanorna ett tag till.


Bilderna från badet är lånade från Waiwera hot pools

6 kommentarer:

 1. Vad härligt med både vandring och termalbad! Visst är det retsamt med formsvackor? Hoppas det ger sig!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är retsamt, men faktum är att jag blev mycket piggare redan dagen efter. :)

   Radera
 2. Vilken fantastisk natur och så skiftande!
  Ha det bra!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, det är det som är så kul med NZ, så skiftande natur på relativt liten yta.

   Radera
 3. Vi (jag) är också svag för vackra vyer och försöker efter bästa förmåga lista ut via kartor vilka som har de bästa. Ibland går det bra, ibland sådär.... :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag väljer ibland vandringar efter bilder jag sett på Instagram, då är man vy-säker liksom. :)

   Radera